Voor Lotte start het nieuwe schooljaar onzeker

Roois nieuws
“Lotte start het nieuwe schooljaar in groep 8. Het wordt spannend dit jaar of het haar gaat lukken naar de brugklas voor de havo te gaan. Het is extra spannend omdat Lotte niet weet waar ze het komend jaar zal gaan wonen en of ze dit jaar op dezelfde school kan blijven. Lotte kan door omstandigheden niet bij haar ouders opgroeien en woont nu tijdelijk in een crisispleeggezin. Een pleeggezin voor langere tijd wordt voor haar gezocht, maar door het tekort aan pleegouders, en in het bijzonder voor kinderen van 10 jaar en ouder, is dit helaas nog niet gelukt.”

Open Huis bij pleegouders op 5 oktober a.s.
Voor Lotte en nog tientallen andere kinderen zoeken we pleegouders. Daarom organiseert Pleegzorg Nederland onder het motto ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’ op zaterdagmiddag 5 oktober 2013 een ontmoeting bij pleegouders thuis. Dit doen we om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het schrijnende tekort aan pleegouders in ons land. Honderd pleeggezinnen openen tussen 14 en 17 uur hun deuren voor het grote publiek. In de regio noordoost Noord-Brabant doen gezinnen mee in de volgende gemeenten: Bernheze, Boxtel, Cuijk, Maasdonk, ‘s- Hertogenbosch, Sint-Anthonis en Veghel. Daar komen nog gemeenten bij.

Meer informatie over de actie ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’, de deelnemende pleeggezinnen en pleegzorg in het algemeen staat op www.pleegzorg.nl.

Pleegzorg in Nederland
Deze actie is onderdeel van de campagne ‘Ontdek de pleegouder in jezelf’, die in 2011 is gestart. Afgelopen jaar zijn 3.066 nieuwe pleegouders geaccepteerd. Dat is 8% meer dan in 2011. Met deze ‘Open-huizen’-actie hoopt Pleegzorg Nederland de stijgende lijn verder voort te zetten.

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Vorig jaar hebben 20.949 kinderen voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van 16.330 pleeggezinnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruikmaakt van pleegzorg verdubbeld.