KV Nijnsel 1 start binnenseizoen met verdiende winst

Na drie wedstrijdvrije weekenden trad het eerste van Nijnsel afgelopen zondag aan tegen Omhoog 1. Een spannende wedstrijd voor de dames omdat het vorige duel gewonnen werd met 22-4.

Dat er niet te makkelijk gedacht mocht worden bewees het team uit Riethoven meteen met de eerste aanval, een afstandsschot bracht Nijnsel al binnen enkele seconden op 1-0 achterstand. Gelukkig wist Myrna Foolen in de 6e minuut de 1-1 op het scorebord te zetten met een mooi bovenhands schot dichtbij de korf. Nijnsel was weer in de race naar de winst en dat lieten ze zien door nog drie maal te scoren. Ook Omhoog had kansen maar verdedigend hebben de dames van Nijnsel veel bij geleerd waardoor een tegendoelpunt uit bleef. Toch wist de tegenstander net voor rust nog een puntje te scoren, wat de ruststand op 2-4 bracht.
De tips van de trainer waren duidelijk: Alles geven en doen wat we getraind hebben. Vol strijdlust ging iedereen er weer helemaal voor. Dat zorgde in de eerste minuut meteen voor een goede kans, die Nicole de Koning dan ook rustig en beheerst afmaakte. Meteen daarna volgde een doorloopbal van Sandra Verhagen die zorgde voor de stand 2-6.
Aanvallend zat niet iedereen lekker in de wedstrijd, toch wist Nijnsel nog meerdere malen te scoren. De verdediging was daarentegen heel sterk, maar desondanks vielen er ook nog twee doelpunten voor Omhoog. Uiteindelijk werd de stand 4-9. Nijnsel nam de welverdiende punten mee naar huis. Een goede start van het binnenseizoen in de tweede klasse.
Doelpuntenmakers: Nicole de Koning 4x, Myrna Foolen, Astrid van de Laar 2x, Sandra Verhagen 1x.
Volgende week speelt KV Nijnsel 1 om 10:15 haar derby tegen Odisco 1 in sporthal de Streepen.