Puntenverdeling voor Boskant

Boskant heeft in de thuiswedstrijd tegen ASV’33 genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel en zakt daarmee een plaatsje op de ranglijst.

Even nog leek een stevige regenbui “roet in het eten” te gooien, maar gelukkig kon de thuiswedstrijd van Boskant 1 tegen ASV’33 1 doorgang vinden. Een lastige tegenstander van oudsher, dus voldoende spanning voor de aanwezige toeschouwers. Al na 4 minuten leek Boskant op voorsprong te komen; Edo Brans wist met z’n inzet ASV doelman Roy Verbakel te passeren, maar middenvelder Joris van Brug wist de bal nog van de doellijn te koppen. De volgende goede kans voor de thuisclub ontstond na een goede aanval over links, in de 43e minuut. Pieter van de Warenburg was dicht bij een treffer, mikte echter iets te hoog en zag zijn inzet op de lat uiteen spatten. De periode tussen de 4e en de 43e minuut kenmerkte zich vooral door “middenveldvoetbal”. Veel strijd tussen de beide 16-meter gebieden, maar eigenlijk een gemakkelijke middag voor beide keepers. In de blessuretijd van de 1e helft kreeg Boskant toch nog een tegenvaller te verwerken. Na simpel balverlies op het middenveld volgde een snelle counter die door Nick Hendriks uitstekend werd binnengeschoten: 0-1.
Voor Boskant dus na de rust de taak om de achterstand ongedaan te maken. Lange tijd voelden de bezoekers zich daar uitstekend bij, want door de ruimte in de Boskant verdediging bleek het countervoetbal van ASV levensgevaarlijk. Vooral Nick kreeg enkele goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Z’n 1e kans werd goed geblokt door Edo en bij de 2e kans bleek doelman Erwin Brouwers een betrouwbare sluitpost. In de 71e minuut viel de gelijkmaker. Uitstekend voorbereidend werk van Ron van Uden ging er aan vooraf. Z’n scherpe voorzet werd snoeihard binnengekopt door Maikel Merks: 1-1. Boskant zette meer druk, in een poging om in de resterende tijd de volle winst te behalen, maar de ASV verdediging gaf geen krimp. Eindstand 1-1 derhalve en één punt voor beide teams.
Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen koploper Boekel Sport op het programma. Bij verlies wordt het verschil tussen beide ploegen 6 punten, bij winst doet Boskant nog volop mee!

Uitslagen senioren
Boskant 1-ASV 1 1-1, Olympia ’18 2-Boskant 2 4-3, ASV’33 3-Boskant 3 4-3, Boskant 5-Boekel Sport 5 1-4, Boskant 6-Irene 3 4-3, Irene 4-Boskant 7 1-3

Programma senioren zondag 11 november
Boekel Sport 1-Boskant 1 14.30 u., Boskant 2-Avanti 2 11.30 u., Boskant 3-Gemert 7 12.00 u., Gemert 8-Boskant 4 12.00 u., Irene 2-Boskant 5 10.00 u., Blauw Geel 15-Boskant 6 10.00 u., Boskant 7-SCMH 5 09.30 u., Boskant VR1-Boerdonk VR 1 10.00 u.

Jeugd v.v. Boskant

Uitslagen jeugd
Sparta’25 A2–Boskant A1 1-0; Boskant B1–Avanti’31 B2 2-8; Boskant C1–Rhode C3 5-4; Rhode D3G-Boskant D1 2-1; Sparta’25 E3–Boskant E1 2-10; Boskant E2–DVG E3G 9-3; Blauw Geel’38 F6–Boskant F1 1–5; Wilhelmina MiniF–Boskant MiniF 10-1