Rhode na winst en verlies door in de bekercompetitie

Na de fraaie en ruime 4-1 overwinning op Heeswijk, dinsdag, leek Rhode al verzekerd van de eerste plaats in de poule, maar na een slechte wedstrijd tegen SES (3-1 verlies) hing het dit toch nog even af van de uitslag van Heeswijk. Die wonnen echter maar met 1-2, terwijl 1-6 nodig was om Rhode voorbij te streven.

Dinsdag kreeg Heeswijk al in de eerste minuut een goede kans, en uiteindelijk bleek dit ook hun beste kans te zijn geweest. Teun Latijnhouwers wist toen Rhode al snel op voorsprong te zetten met een schot uit een moeilijk hoek. Vervolgens scoorde Heeswijk wel snel de gelijkmaker, maar Bas van Kuringen wist met de fraai schot na voorbereidend werk van Thjeu Habraken, Rhode al weer meteen op voorsprong te zetten. Nog voor rust werd het uit een scrimmage 3-1. In de tweede helft kon Heeswijk het Rhode niet meer moeilijk maken en Teun Latijnhouwers wist de eindstand uiteindelijk op 4-1 bepalen.

Zaterdag speelde Rhode uit tegen SES. Er waren meteen 2 goede kansen, een kopbal van Jan Simons tegen de lat en een fraai schot van Teun Latijnhouwers. Daarna ging de verdediging van SES nog 2 keer de fout in, echter zonder gevolgen. Daarna kreeg SES meer greep op de wedstrijd, zij knokten voor iedere bal en Rhode speelde te laconkiek. Simpel balverlies leverde SES een 1-0 voorsprong op. Na rust speelde Rhode wel wat feller,maar inmiddels ging SES er in geloven en zij rondden opnieuw een slordigheid achterin af, 2-0. Via Joep vd Mortel, die een voorzet van Thjeu Habraken eenvoudig kon binnen tikken, werd het 2-1. Maar SES liet Rhode niet terug in de wedstrijd komen, opnieuw werd zwak ingrijpen achterin genadeloos afgestraft, 3-1.

Zondag gaat de competitie van start. De eerste tegenstander is Venhort dat via een lange nacompetitie is doorgestoten naar de 3e klas. Hopelijk pakt Rhode de zaken niet te lichtvaardig op en kan het de punten in Rooi houden. Voor meer informatie zie www.rhode.nl

Uitslagen
Rhode-Heeswijk, 4-1; SES -Rhode, 3-1; HVCH 2-Rhode 2, 1-3; Rhode 2-OSS 2, 1-0; Rhode 3-VOW 2, 0-3; Vorstenb. Boys 2 –Rhode 3, 1-5; Boerdonk 2-Rhode 4, 1-5; Rhode 4-Schijndel 11, 7-3; Schijndel 8-Rhode 5, 1-2; Rhode 5-Avesteijn 3, 2-3; Nijnsel 5-Rhode 6, 0-4; Rhode 6-FC de Rakt 3, 5-1; Rhode 7-UDI 14, 2-4; Rhode 8-WEC 7, 4-0; Boskant 3-Rhode 9, 1-1; Rhode 10=Blauw Geel 8, 1-2; Avesteijn 6-Rhode 10, 1-4; Dames-VW, 2-3; Dames-Mariahout, 1-1.

Programma 30 aug
FC de Rakt 2-Rhode 7, 11 u; Rhode 8-Schijndel 9, 18:45 u; Nijnsel 6-Rhode 9, 18:45 u.

Programma 2 sep
Rhode-Venhorst, 14:30 u; Rhode –OSS 2, 11 u; Mariahout 2-Rhode3,11:30 u;
Schijndel 5-Rhode 4, 12 u; Avesteijn 4-Rhode 5, 12 u; Rhode 6-WHV 3, 12 u; Boekel Sport 5-Rhode 7, 11 u; Heeswijk5-Rhode 8, 10 u; Rhode 9-Boekel Sport 7, 11 u; Rhode 10-Heeswijk 7, 10 u; Veteranen-Mariahout, zat. 16:30 u.