Afbeelding

CDA campagnetrein stopt op 27 augustus in Rooi

Roois nieuws Politiek Meierijstad
Na het bezoek van vrijdag 17 augustus door de CDA kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen aan Noord-Brabant volgt op maandag 27 augustus opnieuw een bezoek van de CDA top aan onze regio. Daarbij worden de lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma, diens “running mate” Mona Keizer en de overige Brabantse kandidaten zoals Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen en Erik Ronnes, wethouder in Boxmeer, maar ook partijvoorzitter Ruth Peetoom en Europarlementariër Lambert van Nistelrooij verwacht.

Dit keer staat Oost-Brabant centraal. De CDA-tour start ’s-morgens in Eindhoven en doet rond 10.00 uur Sint-Oedenrode aan. Met het motto: “Samen kunnen we meer” richt het CDA de aandacht op ondernemerschap, zorg, onderwijs en de samenleving. Meer dan ooit concentreert de verkiezingscampagne van het CDA zich op de “mensen op straat”: de politicus trekt de wijken in.
Het bezoek op maandagochtend 27 augustus aan Sint-Oedenrode wordt hiervan een goed voorbeeld. Zo zal op Campus Fioretti, het nieuwe starterscentrum in Rooi, de CDA-campagne kennis maken met dit succesvolle initiatief. Het CDA juicht deze innovatieve aanpak toe en stimuleert dergelijke initiatieven. Ondernemers zullen zich presenteren en starters lichten toe tegen welke uitdagingen ze aanlopen.

Ook hopen de kandidaat-leden van de Tweede Kamer te profiteren van de kermis in Rooi. Traditiegetrouw zijn veel Rooienaren enkele dagen vrij na het laatste weekend van augustus tijdens dit gezellige jaarlijkse feest. Daarom zal het campagneteam via verschillende routes naar de Markt trekken en daarbij “aanbellen” bij de basisschool, de culturele instellingen en de burgers. Met deze aanpak hopen de CDA-ers veel kiezers te ontmoeten en inzicht te krijgen in de problematiek die speelt in dorpen en wijken en op lokaal en individueel niveau.

Het bezoek aan Sint-Oedenrode vindt plaats in samenwerking met de CDA-afdelingen van Schijndel en Boxtel. Ondernemers en afvaardigingen uit deze beide buurgemeenten worden ook verwacht deel te nemen aan deze campagne. Met name zal daarbij aandacht uitgaan naar innovaties bij bedrijven, de werkgelegenheid en het vestigingsklimaat voor MKB-bedrijven. Het CDA verwacht hierdoor meer inzicht te krijgen in de ontwikkelingen in het landelijk gebied tussen de grote Brabantse steden.
Speciaal voor deze gelegenheid heeft CDA Rooi het mailadres cdarooi@gmail.com opengesteld. CDA Rooi roept iedereen op te reageren of vragen te stellen. Op 27 augustus worden de vragenstellers persoonlijk in de gelegenheid gesteld hun vraag toe te lichten.