Cursussen Gregoriaans in Noord-Oost Brabant

Roois nieuws Religie / Sint-Oedenrode
Bij voldoende belangstelling zal ervoor Noord-Oost Brabant een bijzondere cursus gregoriaans gegeven worden voor beginners en ook voor gevorderden. De bijeenkomsten vinden plaats in een protestantse kerk Hoofdstraat 53 dichtbij het busstation met goede verbindingen dus voor liefhebbers uit de hele regio.

Op maandag 10 sept. 19.30 uur zal er een informatieavond met proefles gehouden worden in de protestantse kerk Hoofdstraat 53 te Veghel. Daarna kan men inschrijven voor een instapcursus van 7 lessen om wat ervaring op te doen. Aan bod komen o.a. zuiver leren zingen, stemtechniek, koorklank, repertoire, geschiedenis en notatie.
Wie daarna nog verder wil met gregoriaans, als spiritueel cultureel erfgoed, kan zich aansluiten bij een ensemble voor vrouwen, of mannen, of eventueel gemengd, om zinvol en mooi te leren zingen in een kleine groep voor beginnend concertniveau en diverse soorten vieringen, als daar behoefte aan is. Informatie en aanmelden: Wim Boerekamp, Berkenstraat 21, 5753 GJ, Deurne w.boerekamp@chello.nl.