Gemeenteberichten week 14

Roois nieuws Gemeentenieuws
Agenda

Vergadering Voorbereidingscommissie op dinsdag 10 april 2012

In de openbare vergadering van de Voorbereidingscommissie van dinsdag 10 april 2012
(aanvang 20.00 uur) komen de volgende onderwerpen aan de orde:

A. Voorstellen:
1. Vaststelling bestemmingsplan Ollandseweg 117
2. Vaststelling ‘Verordening inzake de winkeltijden Sint-Oedenrode 2012’
3. Vaststelling kadernota Samenwerking
4. Notitie herijking minimabeleid

B. Ter bespreking:
C. Ter kennisneming:
1. Informatienota aanvraag herstructurering WSD

Vergadering Voorbereidingscommissie op donderdag 12 april 2012

In de openbare vergadering van de Voorbereidingscommissie van donderdag 12 april 2012
(aanvang 20.00 uur) komen de volgende onderwerpen aan de orde:

A. Voorstellen:
1. Vaststelling iWop Kienehoef/Kinderbos/Cathalijne
2. Vaststelling strategische uitgangspunten en aanpak gemeentelijk accommodatiebeleid

B. Ter bespreking:
1. Milieu- en duurzaamheidsverslag 2011
2. Opiniërende nota Ombuigingen beheer openbare ruimte

C. Ter kennisneming:

De Voorbereidingscommissie vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis. Voorafgaand aan de vergadering wordt tussen 19.30 en 20.00 uur het zogeheten technisch beraad gehouden. Daarbij zijn de behandelende ambtenaren aanwezig om technische (concrete, feitelijke) vragen te beantwoorden. Ook het technisch beraad is openbaar.

Spreekrecht is mogelijk over alle geagendeerde onderwerpen. U wordt van harte uitgenodigd gebruik te maken van het spreekrecht. U dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de desbetreffende vergadering kenbaar te maken bij de griffier; telefonisch (0413) 481 911 of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl  

De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage op werkdagen vanaf aanstaande vrijdag van 09.00 - 12.30 uur, maar zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente.

Griffie

-----------------------------------------------------------------------------------------

Nationale sportweek 

Van 21 tot en met 28 april vindt de negende Nationale Sport Week plaats. Sportverenigingen, scholen en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten.

Vorig jaar werden er tijdens de Nationale Sport Week landelijk ruim 5.000 sportactiviteiten georganiseerd met maar liefst 700.000 deelnemers. Dat de organisatie van sportactiviteiten ook dit jaar weer volop aan de gang is, bewijst de inmiddels alweer lange lijst van aangemelde sportieve activiteiten die te vinden zijn op www.nationalesportweek.nl. En daar komen er dagelijks meer bij!

Organiseert u als vereniging ook activiteiten tijdens de Nationale Sport Week? Op www.nationalesportweek.nl kunt u de activiteit aanmelden. Ook vindt u hier veel bruikbare informatie om de organisatie van uw sportactiviteit tot een succes te maken. Zoals het unieke aanbod van sportbonden en Doe-de-360. Maar ook bruikbare logo’s en voorbeelden voor persberichten. Wilt u duidelijk laten zien dat u meedoet aan de Nationale Sport Week? Haal dan in het gemeentehuis een opvallend spandoek zodat u aan Sint-Oedenrode kunt laten zien dat ook uw vereniging bijdraagt aan de Nationale Sport Week. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Wilt u zeker weten dat er een gratis spandoek voor u klaarligt? Stuur dan vooraf een mail naar smaltha@sint-oedenrode.nl  of bel naar (0413) 481 281 dan zorgen wij ervoor dat het spandoek voor u bij onze receptie ligt.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs

-------------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning
Adres                   Postcode Ingekomen Omschrijving
Houtsestraat 18 a 5492 TM 27-03-2012 Bouwen vleesvarkensstal
Beatrixstraat 1      5491 HN 23-03-2012 Vellen 1 boom
Nijverheidsweg 2 a 5492 NK 27-03-2012 Kappen 2 bomen
Slophoosweg 9     5491 XR 21-03-2012 Bouwen ligboxenstal

De bekendmaking van binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning is uitsluitend ter kennisgeving.

Besluit verdaging reguliere omgevingsvergunning
Adres                         Postcode Uiterlijke beslisdatum verlengd tot: Omschrijving
Lieshoutseweg ongen. 5492 RN 24-05-2012 Het bouwen van een woonhuis

Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode                 Besluit
                                         verzonden Omschrijving
Kampenweg 2 5491 WX 02-04-2012 Bouwen bijgebouw
Vresselseweg 43 5491 PA 02-04-2012 Herbouwen schuur
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende exploitatievergunning Horeca
Adres            Postcode Besluit
                                    verzonden Omschrijving
Borchgrave 1 5492 AT 02-04-2012 Exploitatievergunning horeca

Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

------------------------------------------------------------

Openingstijden Zwembad ‘de Neul’

Pasen Recreatiefzwemmen

Dag Tijd Activiteit
6 april Goede Vrijdag van 07.30 - 15.30 uur dauwzwemmen
van 18.45 - 20.15 uur discozwemmen
7 april Paaszaterdag Gesloten i.v.m. diplomazwemmen
1e en 2e Paasdag Gesloten

Wij wensen u een gezellig Paasweekend.
Zwembad De Neul
(0413) 477409

-------------------------------------------------------------

‘De Kanteling’
Wat betekent dit?

We willen dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven en kan meedoen in de samenleving. De manier waarop de zorg nu is geregeld in Nederland is te duur geworden. Om de zorg voor de meest kwetsbaren in onze samenleving betaalbaar te houden, is een verandering nodig.
Daarnaast vindt er een omslag plaats in het benaderen van mensen met een ondersteuningsvraag: we kijken vooral naar de kwaliteiten en mogelijkheden en niet alleen naar de beperkingen van mensen. Het gaat om de eigen kracht. Dit vraagt om een andere manier van denken: vanuit de persoon en niet vanuit voorzieningen. Dit noemen we ‘De Kanteling’.

Heeft u een ondersteuningsvraag? Samen kijken we naar uw mogelijkheden.
Uw eerste contact met de gemeente is met een klantmanager van het team Werk, Inkomen en Zorg. Deze kan u adviezen geven om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Uw eigen kracht speelt hierbij een grote rol. U bepaalt samen met uw klantmanager het resultaat dat u wilt bereiken. Doel van het gesprek is om uw situatie duidelijk in kaart brengen. Waar loopt u tegenaan? Wat kunt u zelf? Wie kan u eventueel helpen en wat heeft u daarvoor nodig? De uitkomst verschilt uiteraard per persoon. Het gesprek vindt plaats bij u thuis. U kunt altijd iemand uitnodigen bij het gesprek, bijvoorbeeld een familielid of bekende. Het kan ook iemand zijn die veel van het onderwerp af weet. Denk aan een medewerker van MEE of een ouderenadviseur. Het is wel belangrijk dat u zoveel mogelijk zelf in gesprek bent met uw klantmanager, het gaat immers om u!

Meer weten?
Op www.sint-oedenrode.nl/wmo  vindt u meer informatie over ‘De Kanteling’. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de klantmanagers van het Team Werk, Inkomen en Zorg 0413-481911 (alle werkdagen van 9:00 uur tot 12:30 uur) 

-------------------------------------------------------------

Oproep aan ondernemers in Sint-Oedenrode

In het kader van de Structuurvisie Bedrijventerreinen (SVB) inventariseert de gemeente ieder jaar de lokale behoefte aan bedrijfsruimte/ bedrijfskavels.

Wat vragen wij van u?
Heeft u als lokale ondernemer dringend behoefte aan een extra bedrijfsruimte of -kavel voor het uitoefenen van uw bedrijf? Stuur dan een e-mail naar Dienke Vincenten dvincenten@sint-oedenrode.nl  of bel (0413) 481 911.
U ontvangt van ons een vragenlijst met begeleidende brief. Wij vragen u deze vragenlijst in te vullen en vóór 1 juni 2012 retour te zenden.

Wat doen we met de ingevulde vragenlijsten?
De ingevulde vragenlijsten worden verwerkt in de wachtlijst. Wanneer de ingevulde vragenlijsten nog aanvullende vragen oproepen nemen wij contact met u op. Wij gebruiken de wachtlijst bij de jaarlijkse monitoring naar de reële lokale behoefte aan nieuw bedrijventerrein voor eigen gebruik.

Huidige situatie.
Zoals u weet heeft de gemeente Sint-Oedenrode geen bedrijfskavels meer beschikbaar. Op korte termijn hebben wij voor u enkele suggesties die u terug kunt vinden op onze website www.sint-oedenrode.nl  

Vragen?
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Dienke Vincenten (0413) 481 911 of dvincenten@sint-oedenrode.nl  

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs 

-------------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Ingekomen aanvragen
In de periode van 27 maart tot en met 2 april 2012 zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:
- Van MHC Sint-Oedenrode voor het organiseren van het Peppeltoernooi op 25, 26 en 27 mei 2012 op het paviljoen van MHC, Bremhorst 2 te Sint-Oedenrode.
- Van MHC Sint-Oedenrode voor het organiseren van het Summerbasstoernooi op 15, 16 en 17 juni 2012 op het paviljoen van MHC, Bremhorst 2 te Sint-Oedenrode.

Tegen voornoemde binnengekomen aanvraag (evenementen)vergunning staat nog geen bezwaar open.

Melding meerjarenvergunning
- Van buurtvereniging de Pleintrekkers voor het organiseren van de Buitenspeeldag op 13 juni 2012 op het Dorpsplein en in de Pastoor Smitsstraat te Olland.
- Van wijkvereniging Kinderbos voor het organiseren van de Buitenspeeldag op 13 juni 2012 rondom de speeltuin aan het Sweelinckplein in wijk Kinderbos te Sint-Oedenrode.
- Van de jeugdcommissie wijk Dommelrode voor het organiseren van de Buitenspeeldag op 13 juni 2012 in de Streepenstraat te Sint-Oedenrode.
- Van mevrouw H. van der Heijden voor het organiseren van een straatfeest op 3 juni 2012 in de Streepenstraat te Sint-Oedenrode.
- Van commissie Sinterklaasintocht Rooi voor het organiseren van de sinterklaasintocht op 18 november 2012 in Sint-Oedenrode.
- Van de gemeente Sint-Oedenrode voor het organiseren van de Dodenherdenking op 4 mei 2012 van 19.40 uur tot 20.15 uur vanaf het Kerkplein te Sint-Oedenrode.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs 

------------------------------------------------------------

Gemeentehuis extra geopend

Woensdagmiddag open - alleen op afspraak
In verband met het vervallen van de kinderbijschrijvingen, is het gemeentehuis komende maand hiervoor extra geopend.

Wanneer?
Het gemeentehuis is open op woensdagmiddag 4, 11, en 18 april

Waarom?
Met ingang van dinsdag 26 juni 2012 vervalt de geldigheid van alle kinderbijschrijvingen in paspoorten. Vanaf die dag moeten kinderen een eigen paspoort of een Nederlandse identiteitskaart hebben om naar het buitenland en weer terug naar Nederland te kunnen reizen. Om ervoor te zorgen dat u snel geholpen wordt, werken wij tijdens de extra openstelling op woensdagmiddag uitsluitend op afspraak..
Heeft uw bijgeschreven kind een eigen reisdocument nodig, vraag dat dan in ieder geval aan vóór 1 mei 2012.

Hoe kunt u een afspraak maken?
Telefonisch via (0413) 481911 tijdens de openingstijden van het Publieksplein en digitaal via onze website.


Openingstijden gemeentehuis Pasen

Tijdens Pasen is het gemeentehuis gesloten op maandag 9 april 2012.
De avondopenstelling van maandag wordt verplaatst naar dinsdagavond 10 april 2012.
De balie is dan geopend van vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur.
Kijk voor onze reguliere openingstijden en voor het maken van een afspraak op
www.sint-oedenrode.nl  of bel voor het maken van een afspraak ( 0413) 481911.

-------------------------------------------------------------

PAASHAAS OP DE WEEKMARKT

A.S VRIJDAG KOMT DE PAASHAAS OP DE WEEKMARKT EN NEEMT VOOR JONG EN OUD WAT LEKKERS MEE!

TOT (GOEDE) VRIJDAG!

DE KOOPLIEDEN VAN DE ROOISE MARKT 

----------------------------------------------------------------

Raadsbesluit d.d. 29 maart 2012 tot aanpassing van de bouwverordening

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend dat de gemeenteraad op 29 maart jongstleden heeft besloten de bouwverordening te wijzigen. Het betreft de veertiende serie wijzigingen van de Model-bouwverordening 1992. Het raadsbesluit en de aangepaste bouwverordening liggen met ingang van donderdag 5 april a.s. gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis en kunnen hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. De aangepaste bouwverordening is op 1 april 2012 in werking getreden (tegelijk met het nieuwe Bouwbesluit 2012). Op deze datum is de bouwverordening, welke op 1 juli 2010 door de raad is vastgesteld (dertiende serie wijzigingen), vervallen.

Team Bouwen en Milieu 

------------------------------------------------------------

Meldingen

Gevonden en Verloren Voorwerpen

Gevonden voorwerpen
- Blauw leren kinderschoentje maat 20

Verloren voorwerpen
- Zwarte herenportemonnee met inhoud
- Kinderbril zwart montuur

Team Klant Contact Centrum 

-----------------------------------------------------------

Huisvuil

Inzameling oud papier

Donderdag 5 april
- KVO Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 07.00 uur Buurtvereniging Vressel; container donderdag de hele dag

Vrijdag 6 april
- Buurtvereniging Vressel tot 15.00 uur op parkeerplaats t.o. de Vresselse Hut;

Zaterdag 7 april
- Ouderraad van basisschool Sint-Petrus; container tegenover speeltuin van 10.00 tot 12.00 uur;

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag. Tijdens de zomertijd van 08.00 tot 20.00 uur.

Inzameling grof snoeiafval 14 april

Bebouwde kom
Bewoners van alle bebouwde kommen kunnen hun snoeiafval gewoon aan de straat leggen(7.30 uur), zonder zich aan te melden.

Buitengebied
Voor bewoners van het buitengebied geldt dat zij zich telefonisch moeten aanmelden via de meldingen- en servicelijn 0413-481376 of info@sint-oedenrode.nl .
Voor de inzameling van 14 april moet dit gebeuren vóór donderdag 12 april 12.00 uur.

Richtlijnen:
- duidelijk zichtbaar op de stoep en niet bij een groenstrook
- om 07.30 uur buiten
- gebundeld, maar niet met ijzerdraad
- boomstronken en takken mogen geen grotere doorsnee hebben dan 10 cm
- lengte per bundel maximaal 1.50 m
- gewicht niet meer dan 25 kg per bundel


Team Economie Vrije tijd en Onderwijs

-------------------------------------------------------------

Erfgoedverordening Sint-Oedenrode 2012

Datum
04-04-2012

Type
Verordeningen en reglementen

Omschrijving
Burgemeester en wethouders maken bekend, gelet op het bepaalde in artikel 139 van de Gemeentewet en de artikelen 12,14 en 15 van de Monumentenwet 1988, dat de raad van de gemeente Sint-Oedenrode in zijn vergadering van 29 maart 2012 de “Erfgoedverordening Sint-Oedenrode 2012” heeft vastgesteld. Deze verordening treedt acht dagen na de dag van bekendmaking in werking, voor zover deze verordening betrekking heeft op beschermde gemeentelijke monumenten, gemeentelijk beschermde stads of dorpsgezichten, beschermde gemeentelijke archeologische monumenten, gemeentelijke archeologische verwachtingsgebieden en gemeentelijk beschermde beeldbepalende panden. Voor zover deze verordening betrekking heeft op beschermde rijksmonumenten, treedt zij in werking in overeenstemming met het bepaalde in artikel 15, lid 2, van de Monumentenwet 1988.

De “Erfgoedverordening Sint-Oedenrode 2012” en het raadsbesluit liggen met ingang van donderdag 5 april 2012 gedurende 12 weken kosteloos ter inzage in het gemeentehuis aan het Burgemeester Wernerplein 1. Tijdens openingstijden -op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur- kunnen de stukken worden ingezien. Tegen betaling van de legeskosten is de verordening in kopie verkrijgbaar.

De “Erfgoedverordening Sint-Oedenrode 2012” is ook te raadplegen via de gemeentelijke website:
www.sint-oedenrode.nl , onder informatie, bestuur en organisatie, verordeningen.
De “Erfgoedverordening 2008 – technische aanpassingen in verband met de invoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)” van de gemeente Sint-Oedenrode van 21 oktober 2010, wordt met ingang van inwerkingtreden van de “Erfgoedverordening Sint-Oedenrode 2012” ingetrokken.

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode

Beleid en Ontwikkeling

x

Levering reisdocumenten

Voor alle aangevraagde reisdocumenten, zowel regulier als reisdocumenten voor bijgeschreven kinderen, kunnen afwijkende levertijden gelden. Kijk op onze website www.sint-oedenrode.nl wanneer de reisdocumenten opgehaald kunnen worden.