Doelpuntrijk weekend voor Concordia/Boskant

Na een teleurstellende nederlaag vorig weekend, stond afgelopen zondag voor senioren 1 van Concordia/Boskant de thuiswedstrijd tegen de Wilma’s op het programma. Deze tegenstander uit Wilbertoord behaalde in de zaal al 7 punten en bezette daarmee een 3e plek. Concordia/Boskant had een iets minder voortvarende start en was bij 3 punten blijven steken, waarmee het een gedeelde laatste plek bezette. Winst was voor de Rooise dames dus hard nodig.

Na een optimale voorbereiding op de wedstrijd begonnen de dames van Concordia/Boskant optimistisch. In de 4e minuut werd de openingstreffer gescoord, 1-0. Maar al snel antwoorde De Wilma’s, 1-1. Evenals bij een aantal voorgaande wedstrijden, wist Concordia/Boskant een voorsprong van 4-1 op het scorebord te toveren. Waar het voorgaande weken bij die voorsprong mis ging, wisten de dames deze keer de touwtjes beter in handen te houden. Want wisten de Wilma’s weliswaar de 4-2 te scoren, daarna was het Concordia/Boskant dat uitliep naar een 7-2 voorsprong in de 22e minuut.

Dat het dit keer wel lukte de voorsprong vast te houden en te vergrootte, kwam door het blijven zoeken naar de beste kansen. Toch wisten de Wilma’s 2 keer doel te treffen, 7-4. Maar Concordia/Boskant leek niet van plan zich vandaag terug te laten pakken en vergrootte de marge weer, 8-4. In de laatste minuut van de 1e helft scoorde beide ploegen nog 1 keer waardoor er werd gerust met een 9-5 stand. Na rust behield Concordia/Boskant het initiatief en liep binnen 4 minuten uit naar 11-5. Hierna scoorde de Wilma’s uit een doorloopbal, maar nog in dezelfde minuut benutte
Concordia/Boskant een vrij bal. Van afstand nog een doelpunt voor de Wilma’s waardoor er 12-7 op het scorebord kwam. Met een vrij riante voorsprong, wist Concordia/Boskant de rust te bewaren in de aanval. En ook beide verdedigingen hadden de zaakjes goed op orde. Dit zorgde er samen voor dat Concordia/Boskant uit kon lopen naar een 18-8 voorsprong. Na de wissel bij deze stand, verloor Concordia/Boskant even de concentratie waardoor de Wilma’s nog een negende goal scoorde. Maar in dezelfde, laatste minuut benutte Concordia/Boskant nog een strafworp. Eindstand 19-9. Eindelijk leken de puzzelstukjes op z’n plek te vallen en konden de dames van Concordia/Boskant ook in een wedstrijd eens laten zien waartoe zij in staat zijn!