Nijnsel staat erbij en kijkt ernaar

Nijnsel speelde op zondag 4 december de laatste thuiswedstrijd van dit jaar en komt op zijn vroegst begin maart 2012 weer terug in de vertrouwde wei. Alle reden dus om, na de eclatante zege op DVG twee weken geleden, het publiek te trakteren op een goede pot voetbal en daarmee tevens weg te kruipen van de onderste plaatsen. Dit voornemen kon echter na een half uur de kast in.

Koploper FC Schadewijk uit Oss was heer en meester en gaf de gastheren een lesje in effectiviteit. Met een paar kleine, snelle voorwaartsen werd de Nijnselse achterhoede uiteengereten zoals een hongerige leeuw zijn kansloze prooi verslindt. In de 20e, 22e en 30e minuut bolde het Nijnselse net. ‘Er werd niet straf genoeg gedekt’, zo was langs de zijlijn te horen maar de Ossenaren hadden ook maar verdomd weinig ruimte nodig. Het weinige en kleumende publiek had het nakijken. De rem ging er aan Osse kant even op en dus was de ruststand 0-3.

In de 21e minuut na rust opnieuw een gevaarlijke aanval van de gastheren. De spits werd naar links verdreven maar uit een moeilijke hoek prikte hij de bal toch in het net; 0-4. Daarna geloofde Schadewijk het wel. Ze gingen wat frivoler voetballen en meer uit op eigen succes. Dat gaf Nijnsel wat lucht en daarom kon het ook wat meer naar voren voetballen. Vijf minuten na de 0-4 zette Nick Dortmans van Nijnsel goed door en leverde vervolgens een puike voorzet af die door Lars van Zutphen doeltreffend werd afgerond. Twee minuten voor tijd werd de stand nog wat draaglijker toen Nick Dortmans zelf de Osse verdediging verschalkte; 2-4. Schadewijk wilde echter het laatste woord hebben en kreeg dat ook. Eerst werd in de laatste minuut de paal naast doelman Van Osch geranseld en in de dying seconds niet lang daarna paste de bal precies in de kruising. Dat was tevens het slotakkoord van een kansloze Nijnselse missie; 2-5. Niet veel op af te dingen.

Aanstaande zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Nijnsel gaat op bezoek bij EVVC in Vinkel. De medekoploper samen met FC Schadewijk waar thuis kansloos van werd verloren. Tijd dus voor eerherstel en de mogelijkheid om met een goed gevoel de lange winterstop in te gaan.