Afbeelding

Handboogvereniging Ontspanning

Roois nieuws Sport
Op dinsdagmiddag heeft de veteranen afdeling “De Roselaer” een wedstrijd geschoten. Dagwinnaar was Jan van Bergen met een score van 227. Verdere uitslag: Antoon Vervoort 225, Jan van Erp 218, Albert Ofwegen 212, Jan Gordijn 208, Ron Spijker 205 (nieuw PR), Leo van Breugel 203, Paul Reichert 174, Piet van Kemenade 165, Jan Habraken 150, Ad Hastenberg 148 en Jan Lathouwers 138.

Dinsdagavond schoot het indoor team bij LUB in Boxtel de 7e wedstrijd en laatste wedstrijd uit de NHB competitie. Ontspanning eindigde deze avond op de 1e plaats met een teamscore van 785. Martie Verhoeven schoot een nieuw PR van 259. In deze indoorcompetitie 2011-2012 eindigde Ontspanning na 7 wedstrijden op de 1e plaats in regio 111 klasse B van Rayon III. Ontspanning is hiermee automatisch geplaatst voor de Rayon kampioenschappen.
Op vrijdagavond hebben de senioren de Afvalemmer verschoten. Deze trofee wordt jaarlijks verschoten en is geschonken door twee Keizers van Ontspanning Will Lathouwers en Rene van Erp. Voor deze wedstrijd worden de schutters voor de 1e ronde via loting ingedeeld in poules van max. 5 schutters. De beste 3 schutters gaan door na de 2e ronde en worden opnieuw via loting ingedeeld in 4 poules. De winnaars van elke poule gaan door naar de halve finale en schieten in 2 poules. De winnaars gaan door naar de finale. In de halve finale troffen 3 bestuursleden, waaronder de Koning, en onze Keizerin elkaar. Na een spannende wedstrijd won Antoon Vervoort (voorzitter) van Michael Moonen met 1 punt verschil, resp. een score van 82 en 81. Jan van Bergen (Koning) schakelde Annette Boonstoppel (Keizerin) uit met een score van 89 resp. 85. De finale was wederom spannend en werd met 1 punt verschil gewonnen door Antoon Vervoort.
Op vrijdagavond 25 november schieten de senioren thuis de eerste wedstrijd om de wisselbeker tegen L ’Union uit Liempde.