Afbeelding

Argo

Roois nieuws Sport
Zwemmen

Tijdens de Competitie wedstrijd van zondag 13 november heeft de wedstrijdploeg van Argo goed gepresteerd. Hierdoor wist de ploeg in de tussenstand van de competitie op te klimmen van een 17e naar een 14e plaats. Na de volgende competitie wedstrijd op 22 januari is bekend of de ploeg deze stijgende lijn heeft weten voort te zetten.

Komend weekend nemen 17 zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de Brabantse Sprint Kampioenschappen die gehouden worden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Zij zullen daar 22 keer individueel en 5 keer als een estafette ploeg aan de start verschijnen. De wedstrijd begint zaterdag om 13.15 uur en zondag om 12.15 uur.

Waterpolo

Doelpuntenfestijn Waterpolodames Argo

Na een teleurstellende nederlaag vorige week tegen koploper De Warande in de competitie, stond er afgelopen weekend de wedstrijd tegen de ‘rode lantaarn drager’ op het schema. Met de nodige frustratie nog in het lijf, maar zeker ook met weer nieuwe motivatie gingen de dames van Argo de strijd aan tegen Hellas Glana uit Sittard. Met nog geen enkel punt uit 8 wedstijden was Hellas Glana een perfecte tegenstander voor Argo om te werken aan het zelfvertrouwen van de spelers, het samenspel binnen het team en ook de mentaliteit binnen het team. Anita van der Heijden zal, als gevolg van een langdurige blessure, dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komen en zat derhalve als hulpcoach van Anja van Wanrooij op de bank. Voor de eerste keer dit seizoen was de selectie van Argo volledig, waardoor er maximaal gebruik gemaakt kon worden van wisselmogelijkheden. Gezien de tegenstander was dit een overbodige luxe, want Hellas heeft geen enkel moment tegenstand kunnen bieden aan het goed draaiende Argo. Er werd geen spaander heel gelaten van de tegenstander en met een scherpe pressing, snelle uitbraken en vlot combinatiespel werkte het team uit Rooi toe naar een monsterscore van 2-21. Anja van Wanrooij kon na de wedstrijd tevreden zijn over het spel en de inzet van het team. Uitdaging voor de rest van het seizoen zal zijn om met dezelfde teaminzet, motivatie en mentaliteit succesvol te zijn ook in de lastigere wedstrijden. Bijna iedere speler heeft 1 of meerdere doelpunten in deze wedstrijd voor haar rekening genomen.
Arethusa - B1: 10-1, Merlet - C1: 5-10, Hellas-Glana - Dames 1: 2-21, Aquamigos - E1: 2-17, PSV - Heren 1: 9-5.

Programma
Zaterdag in het Z.I.B. te Best:
15:45 uur: E1 – PSV.
16:15 uur: D1 - OZC`57.
16:45 uur: D2 - De Treffers.
17:15 uur: C1 - HZPC Horst.
18:00 uur: B1 - De Treffers.
18:45 uur: Heren 1 - Nayade Classic.
19:30 uur: Heren 2 – NUENEN.
20:15 uur: Dames 1 - De Treffers.
Zaterdag in Olympia te Waalwijk:
18:20 uur: Aquamigos – Bcombi.