Boskant winnaar in doelpuntrijk duel

De vonken vlogen er van af in de wedstrijd die Boskant speelde tegen ASV 33. Er werd liefst tien keer gescoord. Boskant won met 6-4.

In een spectaculair duel heeft Boskant tegenstander ASV’33 een 6-4 nederlaag bezorgd. Al na 4 minuten konden de armen bij de thuisclub de hoogte in. Na een snelle uitval verscheen Frank Konings vrij voor ASV doelman Dennis Driessen. Met zijn schuiver tekende hij voor het openingsdoelpunt: 1-0. Heel lang genoot Boskant niet van die voorsprong. In de 10e minuut kon Gerben Rendering binnentikken na een corner: 1-1. Twee minuten later leken de bezoekers, na een goede dribbel van hun beste man Ronny Heijmans, op voorsprong te komen, maar de Boskant verdediging kon zijn inzet nog net op tijd tot corner verwerken. In de 13e minuut eenzelfde situatie voor de thuisclub. Na een goede actie van Glenn vd Heijden kreeg Roy vd Linden een uitstekende mogelijkheid, maar zijn schot ging ruim over. In de 16e minuut was ASV weer aan de beurt. Gelukkig voor Boskant kon Frank vd Heijden nog net voor de doellijn redding brengen. Aan de andere kant schoot Frank 4 minuten later naast na een goed teruggelegde bal van Frank Konings.

In de 21e minuut redde Boskant doeman Paul v Heesch fraai na een goede kopbal van Gerben Rendering. In de 22e minuut kwam Boskant op voorsprong. Een voorzet van Roy vd Linden werd door Ron v Uden uit een halve draai pardoes in de kruising gevolleerd: 2-1. Boskant dreigde in de periode erna tegenstander ASV te overlopen. Uiteindelijk viel de 3-1 pas in de 38e minuut toen een sterk spelende Frank vd Heijden een teruggelegde bal van Pieter vd Warenburg loeihard in de kruising joeg: 3-1. Daarvoor waren minsten 2 goede mogelijkheden onbenut gelaten. Binnen vier minuten trok ASV de stand gelijk. In de 41e minuut was Ronny Heijmans er als de kippen bij toen Paul uit een vrije trap de bal niet geheel klemvast had en 1 minuut later was hij attent bij een steekbal door het centrum: 3-3. Toch ging Boskant met een voorsprong de theepauze in. In de 45e minuut werd Frank Konings binnen de 16 gevloerd waarna Pieter vanaf 11 meter feilloos binnenschoot: 4-3. Na rust was de wedstrijd minder spectaculair, deels ook door de zware mist waardoor het zicht van veel toeschouwers flink beperkt werd. In de 52e minuut kreeg ASV een goede mogelijkheid op de gelijkmaker.

Voor een nagenoeg leeg doel kon Frank vd Heijden opnieuw redding brengen. In de 62e minuut eiste diezelfde Frank een hoofdrol voor zich op door een vrije trap feilloos in de kruising te schieten: 5-3. De bezoekers lieten het er echter niet bij zitten en waren in de 71e dicht bij de aansluitingstreffer. Uit een vrije trap redde Paul voortreffelijk door de bal over de lat te tikken. In de 75e minuut gooide Frank Konings de wedstrijd op slot. Een vrije trap van Ron verdween via de handen van doelman Driessen en het lichaam van Frank over de doellijn: 6-3. Dat het daarna door Gerben Rendering (hij maakte daarmee als verdediger z’n 2e doelpunt) via een kopbal in de 82e minuut nog 6-4 werd, is slechts voor de statistieken. Over het geheel genomen een verdiende overwinning van Boskant dat daardoor op de helft van de competitie een gedeelde 3e plaats op de ranglijst inneemt.

Uitslagen senioren
Boskant 1-ASV’33 1 6-4, Boskant 2-JVC 3 2-4, Sparta ’25 8-Boskant 3 2-0, Boskant 4-DVG 4 5-2, Schijndel 9-Boskant 5 4-3, CITO 7-Boskant 6 1-1, Boskant Da1-Elsendorp Da1 4-0.

Programma zondag 27 november
Boskant 2-Margriet 3 11.00 u. (beker), Boskant 5-Avesteyn 7 12.00 u., Boskant Da1-Venhorst Da2 10.00 u.

V.V. Boskant jeugd

Uitslagen jeugd
Dijkse Boys A1-Boskant A1 afgelast; Boskant B1–SCMH B1 4-2; Boskant C1–Nijnsel C1 3-1; Blauw Geel D3-Boskant D1 3-5; Boskant D2–RKPVV D1 3-4; Boskant E1–Blauw Geel E3 3-5; ELI E2-Boskant E2 2-4; Boskant F1– Blauw Geel’38 F7 0-15.