Afbeelding

Alleen wonen met dementie

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Dementie heeft een grote invloed op de leefwereld van mensen die er aan lijden en hun gezinsleden. Maar wat zijn de gevolgen wanneer je als alleenstaande dementie hebt? Moet je het schokkende nieuws dan alleen verwerken en sta je overal alleen voor?

Deze vragen worden op dinsdag 15 november beantwoord in het Alzheimercafé in de Blauwe Kei in Veghel. Zoals elke derde dinsdag van de maand opent het Alzheimercafé dan zijn deuren om 19.00 uur. Een vrouw die alleen woont, vertelt de bezoekers deze avond wat er op haar af kwam toen ze te horen kreeg dat ze dementie heeft. Ze vertelt hoe zij omgaat met haar ziekte en over haar ervaringen. Vanuit die ervaringen zal zij de toehoorders praktisch tips geven en hen informeren hoe en van wie zij ondersteuning bij haar ziekte krijgt.

Het Alzheimercafé is gratis toegankelijk voor alle mensen die iets met dementie hebben uit de gemeenten Boekel, Uden, Veghel, Landerd, Bernheze en Sint-Oedenrode. Het is een initiatief van Alzheimer Nederland, afdeling Uden/Veghel, de GGZ, BrabantZorg en het ouderenwerk van Vivaan.