Afbeelding

Kinderarbeid, dat pikken we niet!

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Daarom voert Unicef Nederland actie!! Ongeveer 150 miljoen kinderen tussen de 5 en 14 jaar werken wereldwijd onder zware en gevaarlijke omstandigheden. Deze kinderen werken als huissloofjes, in steengroeven en goudmijnen, op plantages of in fabrieken. Ze kunnen hierdoor niet gewoon kind zijn en het werk dat deze kinderen doen is schadelijk voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Unicef vindt dit onacceptabel en voert daarom actie. Unicef helpt kinderen in ontwikkelingslanden in de strijd tegen armoede en bij het opstellen van wetten om kinderen tegen uitbuiting en kinderarbeid te beschermen. Want wat we voor onze eigen kinderen onacceptabel vinden, is dat immers ook voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Ook de vrijwilligers van Sint-Oedenrode ondersteunen deze actie: de verkoop van cadeaus en kaarten is van start gegaan.
Dit jaar zult u ook middelbare scholieren achter onze verkoopkraam zien. Kiki en Aimée hebben voor hun maatschappelijke stage Unicef gekozen. Wat is nu mooier als jeugd zich vrijwillig inzet voor kinderen die het niet zo goed hebben als zijzelf. Bovendien kunnen we hun hulp heel goed gebruiken omdat we dit jaar met minder vrijwilligers zijn en we zoveel mogelijk naar de klanten toe willen komen.

Zoals de laatste jaren kunt u ons vinden in een van de Rooise supermarkten en wel:
Vrijdag 11 en zaterdag 12 november bij de Jumbo
Vrijdag 18 en zaterdag 19 november bij Albert Heijn
Vrijdag 25 , zaterdag 26 en zondag 27 november bij de Emté
In de periode van 7 tot 21 december op woensdag, vrijdag en zaterdag in de bibliotheek.

Ook thuis kunt u terecht bij het Unicef-team. De vaste verkooppunten in Sint-Oedenrode zijn:
Jola van Hees, Oranje Nassaulaan 122, Tel. 474980. Mieke Hoesloot, Azaleastraat 44, Tel 472025.
Trudis Duffhues, Baron van Coehoornlaan 2, Tel. 490580. Mocht u uw bestelling per email willen doen ook dat kan: trudisduffhues@hotmail.com