MHC Heren 1 wint eindelijk weer

Roois nieuws Sport
Het vrije weekend in oktober kwam goed uit voor de heren van MHC Sint-Oedenrode. De laatste twee wedstrijden gingen immers verloren en goede resultaten zijn nodig om bovenin de competitie mee te blijven doen. Boxmeer bleek hiervoor de juiste tegenstander. De uitwedstrijd in Limburg werd gewonnen met 0-2.

De voorbereiding op deze wedstrijd ging zaterdagavond al van start. Sponsor Fred van de Laar verzorgde een mooie avond waarbij de ijshockeywedstrijd tussen Eindhoven Kemphanen en Tilburg Trappers bezocht werd. Niets werd hierbij aan het toeval over gelaten en de mannen van Heren 1 werden goed in de watten gelegd. Een goede basis voor de wedstrijd van zondag, zo bleek later.

Het begin van de wedstrijd werd het klassenverschil tussen Boxmeer en Rooi snel duidelijk. Het balbezit werd gekoesterd en rustig werd gezocht naar gaten in de verdediging van Boxmeer. Het combinatiespel resulteerde in enkele kansen, maar deze werden niet benut. Een strafcorner na ongeveer een kwartier spelen was wel goed voor het eerste doelpunt. Piet van Eijndhoven was hierbij succesvol en maakte terecht de 0-1. Een volgend doelpunt leek daarna een kwestie van tijd, maar de scherpte leek langzaam te verdwijnen. Boxmeer leek hierdoor wat meer hoop te krijgen in een beter resultaat, maar bleek niet bij machte om het Rooi echt lastig te maken.

Het spel in de tweede helft ging verder zoals het voor de pauze eindigde. De Rooise heren konden net niet voldoende doordrukken om de wedstrijd in het slot te gooien. Door het opportunistische spel van Boxmeer bleef de spanning nog lang op de wedstrijd zitten. Na ruim een uur spelen kreeg Rooi zijn zesde corner van de wedstrijd en was het wederom Piet van Eijndhoven die te trekker overhaalde: 0-2. De marge van twee doelpunten was voldoende om het verzet van Boxmeer te breken en de wedstrijd werd vervolgens eenvoudig uitgespeeld.