‘De Beurs moet Vol’

Roois nieuws Sport
De Beurs moet vol heeft aanstaande zaterdag een dubbele betekenis, dan staat er namelijk vanaf 20:00 uur een grote Goederen- en Dienstenveiling op het programma in Zalencentrum de Beurs voor MHC Sint Oedenrode. Tijdens deze avond worden er ruim 50 kavels geveild voor het goede doel: De bouw van het nieuwe clubhuis van MHC Sint Oedenrode.

‘ Belangrijk om te vermelden is dat iedereen in Rooi welkom is, ook niet leden. We hopen dat veel ouders van jeugdleden hun gezicht laten zien.’: zegt Jaap Maas van de organiserende DeJacht commissie. ‘We hebben een aantal jaar geleden een speciale commissie in het leven geroepen om teams binnen de hockeyclub te mobiliseren om geld in te zamelen voor het nieuwe clubhuis. Dit heeft al geresulteerd in diverse activiteiten zoals een golfdag, diverse feesten in de Rooise Horeca, hockey clinics voor de jeugd en ga zo maar door. De leden zelf hebben al ruim € 28.000 opgehaald. Maar we zijn er nog niet, de klapper verwachten we aanstaande zaterdag.’:zoals Jaap aangeeft, leggen ze de lat hoog. ‘ Dat is niet raar, voor een bloeiende club als MHC Sint Oedenrode. We hebben voor een dorp als Sint Oedenrode een grote club, met een belangrijke functie voor het sportgenot van jeugd en senioren.’: vult Joost Meuwissen aan.

‘Alle goederen en diensten die geveild worden, worden belangeloos beschikbaar gesteld door ondernemers en particulieren uit Rooi die de hockeyclub een warm hart toedragen. We hebben gemerkt dat iedereen enthousiast is en het is erg leuk om te zien wat er zoal aangeboden wordt.’: zegt Han Ploegmakers die samen met Joost de afgelopen maanden veelal bezig is geweest met het verzamelen van de kavels.

Aanstaande zaterdag staat er dan ook heel wat te gebeuren. Vanaf 20:00 uur is De Beurs geopend voor het publiek, entertainment die avond wordt verzorgd door DJ Noud. Ook zullen er 3D tekeningen getoond worden van het nieuwe clubhuis. ‘De presentator en veilingmeester zijn al de hele week aan het voorbereiden voor deze grandioze avond. Het zal een groot feest worden, veel gezelligheid en lol, daar is deze avond ook zeker voor bedoeld.’: zegt Jaap nog snel, voordat de commissie weer aan het werk gaat om alles voor aanstaande zaterdag spik en span te krijgen.

Ondertussen ook benieuwd geworden naar de kavels, deze zijn te downloaden op de site van DeJacht commissie: http://dejachtonline.blogspot.com

Onderschrift foto: De organiserende DeJacht commissie voor De Beurs. Van links naar rechts,
Han Ploegmakers, Maarten Verheggen, Jaap Maas, Lotje Berings en Joost Meuwissen,
(Simon Wijnakker ontbreekt op de foto)