Collectief en inzet doorslaggevend bij Ollandia

Het was vijf over half drie dat de scheidsrechter voor de eerste keer het fluitsignaal liet horen.
De wedstrijd Ollandia tegen WEC was voor beide een belangrijk duel. Na het gelijkspel tegen vv Keldonk was er voor WEC alles aan gelegen om met drie winstpunten uit Olland te vertrekken. Voor Ollandia was het zaak om de drie punten in huis te houden om zodoende de volle winst uit de eerste drie (thuis) wedstrijden te behalen en bovenin mee te blijven draaien.

Met de gebroeders Erven voor de eerste keer dit seizoen beide in de aanval kende het elftal van Ollandia een kleine wijziging ten opzichte van de eerste twee wedstrijden. a
Beide teams lieten vanaf de eerste minuut zien dat er maar een doelstelling was voor deze middag en dat was de drie punten pakken. De wedstrijd was gelijk opgaand en aantrekkelijk voor het publiek. Het was een na een vrije trap dat de terugkomende bal gelukkig voor de voeten van Stefan Erven kwam die direct deze kans omzetten in de eerste goal voor Ollandia.1-0 Het spel ging hierna op en neer. Vanaf de 23 minuut was het Ollandia die steeds meer vat op het spel kreeg en de bovenliggende partij werd. Met veel gevaarlijke en goedlopende aanvallen werd de keeper van WEC steeds meer op de proef gesteld. Het was het collectief en de inzet van Ollandia dat de doorslag gaf en in de 34 minuut resulteerde in de verdiende 2-0. Een prachtige voorzet van Rob van der Heijden en een net zo’n mooi overstapje van Paul van Driel werd door Stefan Erven genadeloos afgerond.
Het was vanaf dat moment enkel maar Ollandia dat de klok sloeg
. De 3-0 in de 36 minuut, wederom gescoord door Stefan Erven na een prachtige dieptepass van Rob van der Heijden, was hiervan het logische vervolg. Met deze prachtige stand op het scorebord werd de kleedkamer opgezocht. Ook in de tweede helft, met Sietse de Jong in plaats van Robert Erven, was er geen vuiltje aan de lucht voor Ollandia en werd de wedstrijd, zo het zich liet aanzien, rustig uitgespeeld. Het was Sietse de Jong die in de 62e minuut de verdedigers van WEC zijn sporen liet zien en alleen op de keeper afging. Echter prima keeperswerk voorkwam de 4-0 . De wedstrijd kreeg een wending toen diezelfde Sietse de Jong in de 74 een rode kaart kreeg voor het te laat inzetten van een sliding en het raken van de tegenstander. Uit de daarop volgende vrije trap werd door een ongelukkige moment van Carlo Simons de eigen keeper gepasseerd 3-1.

Door een paar geweldige reddingen te verrichten was het Tom Wouters die in de daarop volgende periode de zaak voor Ollandia op koers hield. Echter ook hij kon niet voorkomen dat in de 81 e minuut door WEC de aansluitingstreffer op het scorebord werd geplaatst. 3-2. Toen direct daarna door een blessure de laatste man van Ollandia, Renee Raaijmakers, gewisseld moest worden voor Ronny Thomassen werd het voor het thuispubliek nog even billen knijpen.
De winst werd echter niet uit handen gegeven en Ollandia kan met een tevreden gevoel terugzien op deze wedstrijd. Echter men kan er niet te lang bij stil blijven staan omdat volgende week de zware uitwedstrijd tegen vv Keldonk voor de deur staat. Uw support kan daarbij van doorslaggevende betekenis zijn. “ Dus tot volgende week in Keldonk”.