Overwinning voor Nijnsel, Rhode en Olland

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Nijnsel, Rhode en Olland slepen drie punten binnen.

Hoppenbrouwers held van vv Nijnsel

Hij speelde tot nu toe een redelijk onopvallend seizoen, aanvaller Rens Hoppenbrouwers. Afgelopen jaar was hij nog topscoorder van de geelblauwe brigade. Maar dit seizoen is alles anders, oftewel, zoals clubwatcher Van Heesch het zo treffend verwoordde: ‘Van de zwakste vierde klasse naar de sterkste derde klasse.’

De gasten van het Eindhovense Gestel begonnen voortvarend aan de wedstrijd; zij zetten meteen druk, combineerden er lustig op los en vonden makkelijk een medespeler. Het spel werd breed gehouden en de gastheren konden aanvankelijk niet veel meer dan achter de deur dicht proberen te houden. In de achttiende minuut de eerste serieuze tegenstoot van Nijnsel die meteen gevaarlijk was en een zeer serieuze kans opleverde. Totdat tot afgrijzen van alles wat geel en blauw was de vlag omhoog ging. Amper vijf minuten later een doelpunt aan de andere kant en daar werd wel naar het midden gewezen: een schot tegen de paal dat door een alert reagerende aanvaller van Gestel alsnog werd binnengewerkt. Doelman Dortmans liet iets te lang en iets te luidruchtig zijn ongenoegen blijken en dat leverde hem een gele prent op. Maar dat terzijde. In de 25e minuut opnieuw een loei van een kans voor de thuisclub maar zolang de bal niet over de doellijn is, valt er niets te juichen. Er volgden nog wat corners maar aan de ruststand van 0-1 kon niet meer worden getornd. Na de iets te zoete ranja kwam Nijnsel gedreven uit de kleedlokalen. Ofschoon het nog lang geen Pinksteren is leek de thuisclub de geest te krijgen en dat leverde na vijf minuten al de gelijkmaker op van Rens Hoppenbrouwers na een fraai genomen vrije trap. En onthoud die naam! Het werd vervolgens allemaal wat onvriendelijker en fysieker. Drie minuten later een Nijnselaar die dankzij een forse duw neerzeeg in de zestien. Iedereen met een geelblauw hart wilde het leer op de stip behalve de leidsman. En die beslist uiteindelijk. Uitstel van executie want twee minuten later een verscholen schot van opnieuw Rens Hoppenbrouwers in de rechterhoek waar de keeper zich lelijk op verkeek. En de voorsprong was een feit. In de 68e minuut een mooie, lange bal van achteruit die door, hoe raad je het, Rens Hoppenbrouwers op waarde werd geschat en de luid bejubelde 3-1 op het scorebord schilderde. De bezoekers raakten licht geïrriteerd door het scoreverloop en dat resulteerde nog in twee rode kaarten.  Nog wel wat doelrijpe kansen voor Nijnsel nu er nog meer ruimte kwam maar dat leverde geen wijziging meer op in de stand; 3-1 winst tegen de nummer twee van de ranglijst. Aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen Beerse Boys dat destijds in Nijnsel de thuisploeg alle hoeken van het veld liet zien en inmiddels Gestel op één punt is genaderd.

Weer ruime overwinning voor Rhode

Rhode 1 | Van Stiphout Bouw ging als favoriet de thuiswedstrijd tegen Heeswijk in, niet alleen vanwege de klassering op de ranglijst, maar ook door het sterke voetbal dat Rhode de afgelopen weken liet zien. Bovendien was Rhode-trainer Theo van Lieshout bekend met Heeswijk, aangezien hij de vorige twee seizoenen daar hoofdtrainer was.

Ondanks de favorietenrol van Rhode kreeg Heeswijk binnen vijf minuten twee gevaarlijke kansen. In de derde minuut ging een schot naast en even later werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Daarna kwam Rhode iets beter in zijn spel. Verder dan een schuiver van Bas van Kuringen (door de keeper tot corner verwerkt) en een afzwaaier van Mark van der Zanden na een mooie dieptepass van Chiel van den Biggelaar kwam het niet. De openingstreffer in de 24e minuut kwam dan ook ietwat onverwachts. Roel Smeets gaf een lange crosspass op Coen van Langen, die Tijn Vorstenbosch bediende. Na een geblokte eerste inzet schoot hij in de rebound binnen. Een minuut later al volgde het tweede doelpunt. Een voorzet van Bas van Kuringen kon net niet worden gekopt, maar werd opgevangen door Tijn Vorstenbosch. Hij passeerde een tegenstander en schoof de bal onder in de hoek. In de eerste helft kregen beide teams nog twee goede kansen met een kopbal van Ryan Kreeft op de lat en een door doelman Paul van Heesch gestopte schuiver van Heeswijk. Rhode begon sterk aan de tweede helft en scoorde snel het derde doelpunt. Een snelle aanval van achteren uit eindigde bij Tijn Vorstenbosch die de bal laag voorzette. Mark van der Zanden had daar op gerekend en schoot de 3-0 binnen. Hierna had Rhode een fase waarin het tikkietakkie-voetbal liet zien. Dit leidde er in de 52e minuut toe dat Ryan Kreeft op 20 meter van de goal met een overtreding moest worden afgestopt. De vrije trap werd geblokt, maar kwam voor de voeten van Tijn Vorstenbosch. Met een leep balletje wist hij de keeper van Heeswijk te verschalken; zijn derde goal. Even later scoorde Ryan Kreeft, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 67e minuut volgde een schitterend doelpunt van Coen van Langen, waarmee de voorsprong werd vergroot naar 5-0. Rhode liet daarna wat ruimte, die Heeswijk benutte door een tegendoelpunt te maken. Een aanval over rechts resulteerde in een onhoudbare goal. Heeswijk scoorde nog een tweede keer, maar deze werd afgekeurd vanwege een overtreding op de keeper. Zo prijkte na negentig minuten een mooie eindstand van 5-1 op het nieuwe scorebord. Tijn Vorstenbosch maakte met drie goals en een assist aanspraak op de titel ‘man van de wedstrijd’, maar sommigen vonden dat ook de scheidsrechter deze eer verdiende.

Olland doet wedstrijd kantelen

Het was een wat rare wedstrijd tussen Sv Olland en Mosa’14. Beide ploegen begonnen voorzichtig en al snel bleek dat de kansen vandaag op één hand te tellen zouden zijn.

De voorwaartsen van beide ploegen waren niet in beste doen terwijl beide verdedigingen de zaken wel goed op orde en daardoor bleek kansen creëren best lastig. Een van die spaarzame kansen kreeg Stefan Erven die een vrije trap van Remco Voets in de loop mee kreeg en keihard op de paal schoot. Diezelfde Remco Voets kreeg nog een kans in de twintigste minuut maar zijn schot ging voorlangs. Intussen had Mosa’14 welgeteld één keer op doel geschoten, door Kevin goed werd verwerkt. Toch kwamen zij in de 31e minuut op voorsprong toen in een klutssituatie de bal plotseling in het doel lag en Kevin er verslagen bij lag. In het verdere verloop van de eerste helft was Sv Olland voetballend wel wat beter maar Mosa’14 gaf zeer aardig partij en wist er soms ook best goed combinerend uit te komen. Er veranderde voor rust niets meer aan de stand en werd er met 0-1 de kleedlokalen opgezocht.

Hard werkende ploegen, veel middenveldspel en weinig kansen waarbij Sv Olland wel steeds iets beter in de wedstrijd kwam. Toch hadden we het gevoel dat het vandaag niet zou gaan lukken en de punten wellicht niet in Olland zouden blijven. Maar dan komt tocht weer dat onverwachte moment. Stefan Erven, die tot dan toe weinig lukte in de tweede helft, krijgt de bal aangespeeld, speelt nu wel zijn tegenstanders uit en zijn schot kan niet goed gekeerd worden waarna Harm van Oirschot er als de kippen bij is om de bal in het doel te werken. Als dan één minuut later diezelfde Stefan Erven een voorzet geeft op Wout van Rooij en deze de 2-1 maakt is de wedstrijd volledig gekanteld. Met nog dertien minuten op de klok steeg de hoop dat de punten wel in Olland zouden blijven. Toen zeven minuten later Martijn van Rooij zijn scherp indraaiende vrije trap in de verre hoek zag verdwijnen was het zeker en waren de mannen van Mosa’14 definitief verslagen.