Maud Kluijtmans.
Maud Kluijtmans. Foto:

Maud en oom Teun Kluijtmans in de prijzen

Sport

Sint-Oedenrode - In de Kerstvakantie werd er in de Green Valley Estate een springwedstrijd voor pony`s georganiseerd door Sint Jan uit Leunen.

Giel Kluijtmans nam met zijn pony Witje deel aan een bixieproef en is weer een leuke ervaring en prijsjes rijker. Maud Kluijtmans nam deel aan een springwedstrijd waarbij de balken in het basisparcours op 50 cm hoog lagen. In zowel het basis als het barrageparcours bleven alle balken in de lepels liggen. De jury beloonde het barrageparcours van Maud en haar pony Henshof Wesly met 75.5 stijlpunten. Goed voor een derde prijs.
Teun Kluijtmans en zijn paard Lady Gaga namen zondag deel aan een springwedstrijd voor paarden in Oirschot. In de klasse 1.30m bleven in zowel de eerste als de tweede fase alle balken in de lepels liggen. De tijd van de tweede fase was goed voor een tweede prijs. Op zaterdagavond stond in Oirschot een indoor Derby op het programma. Hierbij bestaat het parcours voor 50% uit natuurlijke hindernissen en de af te leggen afstand is ongeveer 1200 meter. Het tempo ligt hoger dan bij een normaal springparcours. Dertien deelnemers hadden zich gemeld voor deze derby waaronder Suzan van Gastel met het paard Kucicarla van de Vennen. De eerste ronde bleven ze foutloos. De barrageronde was goed voor de vierde prijs.