Een actiefoto.
Een actiefoto. Foto: FOTO4U 2022

Broers en zussen in de prijzen

Sport

Sint-Oedenrode - De broers Luuk en Tim Bekkers hebben een leuk en druk weekend achter de rug. Op zaterdag vertrokken zij naar een dressuurwedstrijd bij Stoeterij VZ Hackerom in Erp. Daar ging Luuk van start met allebei zijn pony’s. Eerst was King van Equi Center aan de beurt. Deze vierjarige pony liet zich van zijn beste kant zien en behaalde hiermee een keurige tweede prijs. In de L1 startte hij daarna met Soraya van Equi Center waarmee hij wederom een knappe tweede prijs wist te bemachtigen.

Op zondag ging de reis naar Berlicum, waar een springwedstrijd werd gehouden. Tim ging hier met Ice van Equi Center van start. In een groot en sterk deelnemersveld wist hij twee keer foutloos te blijven, waardoor hij een mooie vijfde prijs mee naar huis mocht nemen.
Tessy en July van der Velden Jonkers hadden vorige week zondag een thuiswedstrijd bij manege de Pijnhorst. July wist met haar pony Papaya in de klasse 90cm een hele snelle barrage neer te zetten en de proef te winnen. Tessy reed met haar beide pony’s in de klasse 1.20m ook twee hele sterke rondes. Ze had met haar pony Cashpoint een tweede plaats en met Ballard Prince een balk op de laatste hindernis van de barrage.

Afgelopen weekend zijn Tessy en July naar Berlicum geweest. Hier hadden Tessy en July de pony’s weer goed in vorm. July reed met Papaya een foutloos parcours maar ze had deze keer niet zo’n snelle barrage gereden. Tessy heeft een nieuwe pony Kaspar van Orchid’s waar mee ze voor de eerste keer 1.10m mee had gesprongen. Na een foutloze rit en een snelle tijd stond Tessy lang aan de leiding. De proef was in handicap met de klasse 1.20m waar Tessy ook aan deelnam maar dan met haar twee andere pony’s. Met Ballard Prince reeds ze een iets snellere barrage waardoor ze eindigde op plaats 1 en 2.