Dit vinden de kids leuk!
Dit vinden de kids leuk!

Rockey, Bobby en Tommy met recordaantal kinderen van start

Sport

Sint-Oedenrode - De buitengymprogramma’s Rockey en Bobby en de hockeytrainingen van Tommy zijn dit seizoen met een recordaantal kinderen gestart. Meer dan veertig kinderen waren afgelopen zaterdag actief in een van de drie programma’s op het hoofdveld van MHC Sint-Oedenrode. 

Loes van der Heijden, trainster en coördinator van Rockey en Bobby: “Twee jaar geleden begonnen we dit programma omdat we voor onze eigen kinderen en hun vriendjes sportlessen misten die lekker buiten zijn. We hadden niet verwacht dat de animo zo groot zou zijn. We hebben onze groep van trainers uitgebreid zodat we nog meer jongens en meisjes kunnen verwelkomen.” 

Groeien in het programma
Kinderen kunnen meegroeien in het programma. Voor kinderen van 3,5 tot 4,5 jaar is er het Rockey programma (de pup), de stoere buitengym voor peuters. Vanaf 4,5 tot 5,5 jaar is er Bobby (de zebra), een uitdagendere vorm van buitengym, waarbij samenwerking tussen de kinderen onderling centraal komt te staan. Een stapje hogerop is voor de trainingsmini’s bij Tommy (de tijger), waarbij een start wordt gemaakt met hockey. Iedere week is er een training gegeven aan de hand van leuke thema’s, zoals piraten, in de zee, jungle en politie.
Hele lichting jongens 
Jan Kemps, trainer Tommy trainingsmini’s: “De programma’s werken heel goed naast elkaar. We zien dat broertjes en zusjes ieder in hun eigen groep, met veel plezier met dezelfde thema’s bezig zijn, bijvoorbeeld op een veld vol ballonnen. En het leuke is: meisjes wisten onze club vaak al wel te vinden. Maar we hebben een hele lichting jongens aan onze groep kunnen toevoegen. Dat is ook voor de toekomst van onze club leuk en belangrijk.”

Proeflessen
De lessen zijn elke zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 bij hockeyclub MHC Sint-Oedenrode. Afhankelijk van de leeftijd kunnen ouders gezellig meebewegen met hun kinderen.

Lijkt het jouw kind leuk om mee te doen? Neem dan contact op via proeflessen@mhcsint-oedenrode.nl of volg ons via @rockey_peutergym op Instagram.