Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Dam- en schaaklessen voor Rooise kinderen

Sport

Sint-Oedenrode - De ‘Sjors Sportief dag’ op 26 oktober is al weer even achter de rug. Kinderen in Meierijstad hebben toen kennis kunnen maken met heel veel takken van sport. Ook de Rooise dam- en schaakvereniging heeft hieraan meegewerkt en een aantal kinderen heeft die middag op een gezellige en speelse manier de dam- en schaaksport leren kennen.

Iedereen was enthousiast en dit smaakte naar meer gaven tien kinderen achteraf aan! Daarom heeft RDS besloten er een vervolg aan te geven. Er komen drie extra ‘speelse’ lessen voor alle ‘Rooise’ kinderen van 7 tot 12 jaar. Deze lesjes vinden de komende weken op de maandagen 21 en 28 november en 12 december plaats van 18.30 - 19.30 uur in de grote zaal van het splinternieuwe café Dommelzicht bij het zwembad.

Onder begeleiding van enkele leden-vrijwilligers, die vaker met dit bijltje hebben gehakt, worden de kinderen op speelse wijze de spelregels bijgebracht. Voor kinderen met iets meer ervaring is er de mogelijkheid om op een leuke en tegelijk leerzame manier hun spel te verbeteren.

Na deze drie – overigens geheel gratis – speel-lessen en bij voldoende belangstelling gaan we verder kijken om het voort te zetten. Heeft uw kind belangstelling meld dit dan vooraf even aan bij Bert de Laat (tel. 06 - 543 74 456 of email naar bert.de.laat01@gmail.com).


Op de koffie bij