Succesvolle reeks vv Nijnsel

Sint-Oedenrode - Op de Feestdag van de Heilige Oda bond Nijnsel Heren 1 thuis de strijd aan met Nieuw Woensel uit Noord-Eindhoven. De vereniging werd opgericht in 1968, dus heel erg nieuw zijn ze nu ook weer niet. Zij blazen dit seizoen een aardig partijtje mee, nemen een riante positie in in het linkerrijtje. Dat doet natuurlijk ook Nijnsel, dus er waren genoeg voortekenen om een spannende, gelijkopgaande match tegemoet te zien.

De thuisclub ging voortvarend van start en drong de Eindhovenaren terug op eigen helft met een licht, maar niet direct verontrustend offensiefje. Na een kwartier wel een serieuze kans; Jelle de Louw, wie anders, zette Rens Hoppenbrouwers redelijk kansrijk voor het vijandelijke doel maar de keeper redde. Hij had het druk en dus niet koud. In de 23e minuut een kans voor Nieuw Woensel dat de aanval niet schuwde. Na een half uur braken de tien beslissende minuten aan. Rens Hoppenbrouwers had goed gekeken naar de passionele kraker Mexico-Argentinië en produceerde een schot à la Enzo Fernández, dus een prachtige krul in de linkerbovenhoek, 1-0. Amper twee minuten later opnieuw een sfeervolle strakke dildo-achtige pass van De Louw die Hoppenbrouwers op juiste waarde schatte; 2-0. Nog geen tien minuten later een assist van Stefan van Zutphen die Rick van der Vleuten verzilverde; 3-0 binnen tien minuten. En zo gingen beide partijen, de gasten redelijk ontredderd, op zoek naar de thee die door theoloog Antoon Verhagen op de juiste smaak was gebracht. Tja, wat doe je dan als tegenstander? Je gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar die kwam er niet; opnieuw Rick van der Vleuten had in de 55e minuut zijn vizier op scherp staan en kilde de wedstrijd; 4-0. Licht geflatteerd maar de Nijnselse goalie pareerde vol verve kansen en kansjes van de gasten, zij werden er moedeloos van. In de 86e minuut ging een speler van de gasten naar de grond in de Nijnselse zestien en dat betekent dat de bal op de stip gaat; 4-1. Aanstaande zondag trekt de succesvolle geelblauwe formatie naar Zijtaart waar de thuisclub in mindere doen Vereniging Oranje Wit onze jongens opwacht. Er zijn nog kaarten.

Frank Kusters blijft bij vv Nijnsel

Afgelopen donderdag zijn er paar handtekeningen gezet onder een nieuw contract voor het seizoen 2023-2024. Dat wordt dan het tweede seizoen van de succesvolle Bossche hardliner. Frank Kusters valt goed in het Nijnselse pulletje en ook hijzelf heeft een goed gevoel bij de club.

Voor alle partijen is het prettig dat er snel duidelijkheid is ontstaan. Hoofd Voetbalzaken Johan van der Pas is op tijd begonnen met de gesprekken; trainer, spelers, technische commissie en bestuur. En al snel bleek dat alle partijen op één lijn zaten.

Pupil vd week Daan Gloudemans en Lars van Alebeek

Daan Gloudemans (l) en Lars van Alebeek waren afgelopen zondag Pupil van de Week bij de wedstrijd Nijnsel/TVE Reclame-Nieuw Woensel. Zij volgen beiden college aan de Sterjasmijnschool in Nijnsel. Dat soepel meedraaien doen ze ook bij Nijnsel JO8-1. Zij zijn supporter van PSV. Ze toonden met name interesse in de verdediging want daar houden zij zich op zaterdag ook het meeste mee bezig. Ze waren niet ontevreden, al vonden ze die strafschop slecht verdedigd. Sponsor: Van Happen Containers.