Boskant wint eerst bekerwedstrijd

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag 4 september begon voor Boskant het bekertoernooi. Na een aantal oefenwedstrijden gespeeld te hebben werd er dit keer afgetrapt tegen DVG uit Liempde.

Op een warm sportpark de Scheken waren het de bezoekers die het beste aan de wedstrijd begonnen. DVG voerde de regie en Boskant wist nog niet erg goed grip op de wedstrijd te krijgen. Dit resulteerde binnen een half uur in een 0-1 achterstand. Een schot van DVG kon door Boskant keeper Frank Thijssen net niet over het doel verwerkt worden, waardoor de bal vlak voor de doellijn binnen getikt kon worden door een speler van DVG.

Na de benodigde drinkpauze werd Boskant sterker en kreeg het wat kansen. In de 33ste minuut werd Ruud van der Heijden door een steekbal van Jim van der Zanden alleen voor de keeper gezet. In zijn poging om de doelman te passeren werd Ruud ten val gebracht wat resulteerde in een rode kaart voor de keeper van DVG en een penalty voor Boskant. Deze werd, net zoals afgelopen donderdag, door aanvoerder Rob van der Heijden beheerst in het doel geschoten. Nog voor rust kreeg Boskant wat kansen maar de ploegen gingen met een 1-1 tussenstand de rust in.

Na rust was het duidelijk dat Boskant sterk de bovenhand had doordat ze met een mannetje meer op het veld stonden. Dit resulteerde in de 53ste minuut in een 2-1 voorsprong. Aimé Opheij krulde de bal vanuit een vrije trap van de zijkant van het veld net voorbij de tweede paal, waar Rob van der Heijden de bal met een sliding nog net voor het doel wist te krijgen waarna Ruud van der Heijden de bal rustig binnen kon tikken. Na de 2-1 speelde Boskant de bal voornamelijk achterin rond en kwamen ze nauwelijks in de problemen. Zo’n 8 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de eindstand op het bord. Na een onderschepping op het middenveld van Yannick Opheij stuurde Ruud van der Heijden de opgekomen back Job Schepens de hoek in. Deze wist met zijn voorzet de vrijstaande Emiel van den Elsen te bereiken die de bal tegen de touwen kopte. Hiermee kwam dan ook de eindstand op het bord, 3-1.

Naast DVG is Avanti’31 de overige tegenstander voor Boskant in het bekertoernooi. Deze wedstrijd staat op het programma voor zondag 18 september, 14:00 uur, op sportpark De Molenheide in Schijndel. Tussendoor speelt Boskant 1 nog een vriendschappelijke wedstrijd op 11 september tegen Erp 2, thuis om 12:00 uur.