Eerdere winnaars van het toernooi.
Eerdere winnaars van het toernooi.

Bedrijventoernooi vv Nijnsel volle bak

Sport Sport

Nijnsel - Een van de vele tradities die door corona in dit geval zelfs twee jaar op rij uit het programma werd gehaald maar als de zomercorona geen sensationele opmars in petto heeft (er staat in elk geval nog geen persconferentie gepland), dan kan er aanstaande zondag om 10.00 uur worden afgetrapt op sportpark Den Eimert. Er zijn maar liefst 24 deelnemers, allen een sponsorconnectie met de lokale club. 

Ze zijn verdeeld over zes poules die zich langzaam maar zeker naar de finale toe voetballen. Maar niet allemaal natuurlijk. Het is het 16e toernooi, ooit vernoemd als eerbetoon aan de voormalige clubman Jan Vervoort.
Het is weer even wennen, zo na drie jaar. Er is natuurlijk wel een draaiboek maar toch. Hoofd Inkoop Gerry van der Leest: ‘Het is toch weer even zoeken! Na drie jaar is er toch een aantal zaken die je ergens in je geheugen hebt opgeslagen maar waarvan het deurtje vooralsnog dicht blijft. Er zijn altijd producten die je ruim hebt ingekocht en toch niet volgens verwachting worden afgenomen. En ooit moet je te vroeg naar je zin nee gaan verkopen. Maar dat geldt in de regel niet voor vloeibare versnaperingen…..’ En het ene jaar is het andere niet, dus garanties zijn er nooit voor een volgende editie. Bij de traditie hoort ook een springkussen voor jeugdige supporters en ook daar wordt al vroeg de luchtpomp op aangesloten.
Erik Hoppenbrouwers, een van de organisatoren: ‘De doelstelling blijft ongewijzigd; respect, sportiviteit en gezelligheid. Het is nooit anders geweest. Zo hebben we ook al langer een ‘slidingverbod’. Nergens voor nodig. Iedereen aan het einde van de middag weer gezond naar huis, dat is het motto. Er zijn wel eens blessures geweest maar nooit ten gevolge van kwade opzet of ondoordacht handelen. Wij hebben het liefst dat de EHBO zich stierlijk verveelt.’
Kortom, alle seinen staan wat vv Nijnsel/TVE Reclame betreft op groen om er opnieuw een aansprekend toernooi van te maken. Er was veel belangstelling vanuit de sponsoren en hopelijk blijft het publiek daar niet bij achter.