Spannende slotfase KV Rooi

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 29 mei stond de een na laatste buitenwedstrijd op het programma voor KV Rooi 1. Een belangrijke, want de dames moeten de nodige punten pakken voor lijfsbehoud in de Topklasse. Swift uit Velden stond op het programma.

De eerste helft had KV Rooi de boventoon. Swift kon niet in hun aanvalspel komen door de sterke verdediging van KV Rooi. Aanvallend kon KV Rooi daardoor ook lange aanvallen spelen die helaas niet altijd werden beloond. Door goed te blijven zoeken kon KV Rooi een klein gat slaan waardoor er werd gerust met een 3-5 tussenstand. Na rust wist KV Rooi de korf te vinden waardoor er een gat van 3 kwam. Swift ging meer op de doorbraak spelen waardoor ze meer dreiging hadden en konden blijven aanhaken. Tot vlak voor het einde was er een gat van 3, 6-9. Aan Rooi de taak om stabiel door te blijven ballen en zo met de punten naar huis te kunnen. Swift wist hierna snel te scoren waardoor het toch nog spannend werd, 7-9. Het startschot voor een spannende slotfase waar Rooi niet goed om wist te gaan met de druk en de strenge scheidsrechter. Swift wist nog in de laatste minuten twee keer te scoren en de stand gelijk te trekken. Ellen Hulsen leek de winnende binnen te gooien maar deze werd helaas afgekeurd. Erg onnodig en een zuur einde voor Rooi. Ook al werd er 1 punt uit het vuur gesleept.

Zondag 12 juni staat de laatste wedstrijd op het programma voor Rooi tegen DDW. Ook het tweede speelt thuis en kan kampioen worden. Dus ze kunnen alle support gebruiken! Daarna zal er aansluitend een gezellige afsluiting van het seizoen plaatsvinden.