Een spelsituatie ui de wedstrijd van Attaque 2.
Een spelsituatie ui de wedstrijd van Attaque 2.

Attaque 1 ziet titelaspiraties in rook opgaan

Sport Sport Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen vrijdagavond speelde Attaque 1 een alles-of-nietswedstrijd tegen koploper Veldhoven 4. Er moest minstens gelijkgespeeld geworden om nog kans te maken op de titel.

De achterstand met Veldhoven bedroeg acht punten, maar de Rooienaren spelen komende week nog een inhaalwedstrijd. Daardoor moest de achterstand binnen negen punten gehouden worden. In Veldhoven eindigde de ontmoeting nog in een gelijkspel, maar in Sint-Oedenrode leek het al snel verkeerd te gaan: nadat Leon Huijberts zijn eerste partij kansloos verloor, wisten ook Dirk Kastelijn en Menno van Os verrassenderwijs niet te winnen. Het eerste Rooise punt werd pas tijdens het dubbelspel gepakt, waardoor er een vroege 1-3 achterstand was ontstaan.

Toen Dirk ook zijn tweede partij verloor leek het een onbegonnen zaak te worden. Leon deed nog wat hij kon en dat resulteerde in een knappe 3-0 overwinning. Er was nog hoop, maar die was ook weer snel vervlogen toen Menno in een partij met het maximale aantal games net aan het kortste eind trok. De laatste drie partijen moesten gewonnen worden, maar dit ging niet gebeuren. Dirk bleef met lege handen achter en Veldhoven had het kampioenschap binnen. Nu was het nog een kwestie van de eer redden en dat deed Menno ook met een solide overwinning. Leon kon nog wel de verrassing van de avond worden, maar kon de kopman van Veldhoven net niet over de knie krijgen.

De ontmoeting eindigde in een 3-7 nederlaag, waardoor Veldhoven met een voorsprong van twaalf punten niet meer te achterhalen valt. Het enige wat Attaque de laatste wedstrijd kan doen is de tweede plek veiligstellen. Daarvoor moet het drie punten pakken tegen het Bossche Kruiskamp ’81 3.

Attaque 2 pakt de titel 
Voor Attaque 2 was de opdracht iets minder ingewikkeld: tegen nummer drie Never Despair 7 moest er minstens 5-5 gelijkgespeeld worden, mocht concurrent TTCV 5 met 10-0 winnen. Henry van Casteren begon de avond op de gewenste manier, met een zwaarbevochten overwinning. Zwaarbevochten was ook de eerste partij van Job van Galen, maar hij eindigde aan de verkeerde kant van de score. Nick van Galen wist iets sneller te winnen.

Nick en Job vormden deze avond het dubbel en wonnen relatief eenvoudig, waardoor de titel in handbereik lag. Job kende een mindere avond en verloor ook zijn tweede partij. Henry daarentegen was wel in vorm en pakte het vierde Rooise punt. Het was aan Nick om het beslissende punt te pakken. Hij won de eerste game met 11-0 en iedereen rekende zich al rijk, maar het werd nog spannend. Toch won Nick de tweede en derde game, met 14-12 en 18-16. De titel was binnen en vanaf de tribune klonk luid gejuich.

De vreugde was groot, maar er moest nog wel getafeltennist worden. Job en Henry wisten hun derde partijen niet te winnen, Nick lukte dat wel, waardoor de ontmoeting eindigde in een 6-4 overwinning voor de Rooienaren, die volgend seizoen hun geluk mogen beproeven in de derde klasse.

Attaque 3 vernederd koploper, maar degradeert
Ook Attaque 3 had een duidelijk doel, twee punten meer pakken dan nummer vijf Valkenswaard. Dit moest echter gebeuren tegen de koploper, Deurne 4. De avond begon in ieder geval goed: Cliff van Driel en Bram Marinus wonnen beiden hun eerste partij. Robert Wielink kreeg dat net niet voor elkaar. Cliff en Iroy speelden het dubbel en deden dat met verve.

De Rooienaren liepen vervolgens nog verder uit: Robert en Cliff zorgden voor een 5-1 voorsprong. Een wonder leek in de maak, maar ook concurrent Valkenswaard stond ruim voor. Bram moest Deurne wel een tweede punt geven, maar de overwinning zou er komen. Robert speelde zijn tweede marathonpartij van de avond en ook deze won hij. Bram maakte er relatief eenvoudig 7-2 van.

Valkenswaard stond 6-3 voor, waardoor Cliff de laatste partij moest winnen om Attaque een kans te geven. Het werd een slijtageslag, maar Cliff kwam er als winnaar uit. Zo eindigde de avond in een 8-2 overwinning voor Attaque 3. De Rooienaren hebben er alles aan gedaan om lijfsbehoud als optie te behouden. Het was echter Valkenswaard dat in de laatste partij van de avond een 2-0 achterstand omboog in een overwinning, waardoor dat team met 7-3 won en een punt boven de Rooise ploeg eindigde. Attaque degradeert hierdoor, terwijl het bijna de helft van de beschikbare punten haalde. Ook eindigde de ploeg slechts dertien punten achter kampioen Deurne, iets wat in de tafeltennissport een bijzonder klein verschil is.