Ziva en Sjoerd
Ziva en Sjoerd Foto:

Drie Rooise schoonspringers in de prijzen

Sport Sport Sport

Sint-Oedenrode - De Rooise schoonspringster Lita van Weert nam van 28 april t/m 1 mei deel aan de Open Bergen Diving Competition in Noorwegen. Een grote internationale schoonspringwedstrijd, die werd gehouden in de mooie AdO Arena in Bergen.

Lita kwam uit op drie onderdelen en startte donderdag dit internationale avontuur met haar wedstrijd op de 3-meter-plank. Ze sprong een erg constante wedstrijd en met de behaalde punten voor haar eerste sprongen haalde ze een bronzen medaille. Dit gaf haar vertrouwen voor dag twee, de dag van haar torenwedstrijd, haar favoriete onderdeel. Ook in deze wedstrijd liet Lita zien dat ze een sprongprogramma heeft waarmee ze hoog kan komen. En dat maakte ze waar: zilver. Zaterdag stond de laatste wedstrijd op het programma: 7 sprongen op de 1-meter-plank. Welke medaille het werd was tot op de laatste twee sprongen nog een verrassing. Lita sloot netjes af met mooie scores voor haar twee ongelimiteerde sprongen (de anderhalve salto binnenwaarts gehurkt en tweeënhalve salto voorwaarts gehurkt), maar kwam helaas te kort voor goud en mocht haar tweede zilveren medaille in ontvangst nemen.

Sponsors bedankt
Lita kijkt tevreden terug op dit mooie avontuur: “Het was echt een supermooie ervaring. Voor het eerst zonder mijn ouders met het vliegtuig naar een grote wedstrijd is best wel spannend. Maar eenmaal daar heb ik alleen maar genoten van het mooie zwembad, de sfeer en mijn wedstrijden. Mijn coach, maar ook ikzelf ben supertrots op mijn behaalde resultaten. Ik wil daarom mijn sponsors bedanken dat ik dit mede dankzij hun ondersteuning heb mogen meemaken: Stylish Kappers, Schoonheidssalon Eindeloos, Inamood.nl, Van Brunschot Tweewielers, Moonen Optiek, Van Uden Caravans, Bakkerij Bekkers en De Helden van Kien, bedankt!”

Medailles voor Ziva en Sjoerd
Afgelopen weekend vond de finalewedstrijd plaats van het KNZB Jeugdcircuit. Na de eerdere gouden medailles in de reguliere jeugdcircuitwedstrijden mochten Ziva en Sjoerd uit Sint-Oedenrode zondag deelnemen in de A-finalewedstrijd. Ziva wist alle acht sprongen netjes uit te voeren en met een gemiddelde score van 28 punten per sprong mocht ze de welverdiende zilveren medaille in ontvangst nemen. Sjoerd van den Heuvel nam deel in de D-categorie-jongens. Hij is met schoonspringen gestart net voor de coronaperiode. Sjoerd groeit nog iedere training in zijn sprongen en wordt iedere wedstrijd beter. Dat heeft hij ook in deze A-finale laten zien. Voor zijn moeilijkste sprong op de 1-meter-plank, de boogduik achterwaarts gestrekt, scoorde hij zelfs zevens! En omdat hij ook op de 3-meter-plank zijn sprongen erg netjes uitvoerde, wist hij de winst te pakken en mocht hij de gouden medaille mee naar huis nemen.