KV Nijnsel laat koploper sidderen

Sport Sport Sport

Nijnsel - De Nijnselse korfbaldames gingen deze zondag op bezoek bij koploper De Rietvogels aan Den Droevendaal in Riethoven. Zij voeren de ranglijst aan en de thuiswedstrijd in Nijnsel leverde een 10-10 gelijkspel op. Kortom, KV Nijnsel Vrouwen 1 achtte zich op voorhand zeker niet kansloos.

De Nijnselse dames gingen diep in de Kempen vol bravoure en vol zelfvertrouwen van start en bouwden in de eerste helft een stevige en bemoedigende voorsprong op. Het scorebord gaf met de rust een verrassende 5-9 voorsprong aan! En niets van gestolen! KV Dames 1 bood prima partij waarbij de gastvrouwen maar weinig tegenover konden stellen.

Maar goed, de Riethovense dames voelden natuurlijk nattigheid en tapten de tweede helft uit een ander vaatje. Zij kregen van de overigens goed leidende scheidsrechter een aantal strafworpen die succesvol werden ingeschoten. Langzaam maar zeker smolt de in de eerste helft opgebouwde voorsprong weg en de dames uit Riethoven gingen steeds meer geloven in een positief resultaat. Vanaf de twaalfde minuut in de tweede helft stokte de Nijnselse aanvalsdrift en kwamen de Rietvogels langzaam maar zeker dichterbij. Zij kregen de smaak te pakken en dat leidde uiteindelijk tot een 13-12 eindstand en dus een nipte nederlaag voor KV Nijnsel. De gastvrouwen enorm opgelucht en de dames uit Nijnsel teleurgesteld na een prima eerste helft. Marit Hoppenbrouwers: ‘Natuurlijk waren we teleurgesteld maar we hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht. We hebben onze sportieve plicht vervuld en het onze tegenstander heel moeilijk gemaakt. We hebben een hecht team en we kunnen het iedereen moeilijk maken. Zondag 8 mei spelen we thuis tegen Tovido uit Esch en dan gaan we onze opgaande lijn hopelijk verzilveren. We staan nu op een mooie tweede plek maar als het aan ons ligt willen we volgend seizoen nog een plaatsje stijgen,’ zo klinkt het zelfverzekerd uit de mond van het Nijnselse talent.