Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

nijnsel eervol ten onder

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Nijnselaren worden liever niet herinnerd aan de 0-7 die vorig jaar op het scorebord stond na de thuiswedstrijd tegen Unitas’59 uit Eindhoven-Noord. En dus was het de vraag waar het afgelopen zondag in de uitwedstrijd zou eindigen.

Redelijk snel in de eerste helft bouwden de gastheren een aanval op op rechts die een lage voorzet opleverde. Een aantal Nijnselse verdedigers had daar niet goed het oog in zodat een alerte aanvaller van Unitas de bal tot zijn verbazing bij de tweede paal kon binnenlopen. Net voor de thee werd Stefan van Zutphen onreglementair gestuit in de zestien en dat betekende dus een strafschop. De scheids van dienst, mevrouw Gijsbers, wees gedecideerd naar de stip. Stefan Hulsen ontfermde zich over deze mooie kans en zoals we hem kennen verzilverde hij deze op onberispelijke wijze. Mevrouw Gijsbers hield de teugels strak, waarschijnlijk fluit zij ook in de zaal. 1-1 met de rust, best wel een luxe positie.

Tegen vieren volgde een diepe bal die door de Nijnsel verdediging niet op waarde werd geschat. En dat betekende dat een Unitas-voorwaartse eensklaps een op een voor de keeper verscheen en hij deze gelegenheid niet onbenut liet. En zo kwam de 2-1 op het bord. Vervolgens nog over en weer wat kansen en kansjes maar de stand veranderde niet. Aan het einde kwamen de gastheren nog met tien man te staan omdat een opgewonden standje van de thuisploeg twee maal geel ontving.
Dus, al bij al, een zeker niet onverdienstelijke pot van de geelblauwen die met opgeheven hoofd het vijandelijke veld konden verlaten. Weliswaar met lege handen maar de huid werd duur verkocht. En dat valt te prijzen.

Aanstaande donderdag speelt Nijnsel een uitgestelde uitwedstrijd tegen de amateurs van PSV op de Herdgang in Eindhoven, aanvang 20.00 uur. De gastheren blazen nog steeds een behoorlijk partijtje mee bovenin. Er wordt gefluisterd dat Drommel op doel staat, dus mogelijk biedt dat kansen.
Aanstaande zondag dan weer een thuiswedstrijd, een heuse derby tegen SBC! En opnieuw een inmiddels beruchte Themamiddag; Het Rad van Fortuin. Aanvang 14.30 uur.