Afbeelding
Foto:

Attaque 1 maatje te groot voor NTTV 1

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Voor de mannen van TTV Attaque 1 stond vrijdagavond de derde wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegen het stugge NTTV 1 werd er wederom goed gescoord door de Rooienaren.

De Nulandse tegenstander kwam dit seizoen pas een keer in actie, maar daarin haalde het gelijk negen punten binnen. Het Rooise vaandelteam was dan ook gewaarschuwd, verslappen was geen optie. Toch was het eerste punt van de avond voor NTTV: Stefan Kerk speelde te slordig om genoeg games binnen te halen. Menno van Os pakte wel een duidelijke overwinning en Dirk Kastelijn won zijn eerste pot ook met 3-0. Het duo Stefan/Dirk kende in het dubbelspel nog een stroeve start, maar kwam gaandeweg meer op niveau, waardoor ook dat punt de Rooise kant op ging. Het was aan Menno om het vierde punt binnen te halen, maar enige kwetsuur aan de rug zorgde ervoor dat dit niet makkelijk ging. De partij ging naar een vijfde game en daarin kwam zijn klasse toch omhoog.
Stefan speelde zijn tweede partij verdienstelijk, maar een kleine verslapping in de vierde game bezegelde zijn lot in een negatieve manier. Dirk daarentegen, ging door met winnen zonder gameverlies. Menno kon een overwinning verzekeren, maar trok net aan het kortste eind tegen de Nulandse kopman. Dirk haalde wel het zesde punt binnen, wederom met een overtuigende 3-0 overwinning. Het was aan Stefan om de avond af te sluiten. Dat deed hij met zijn eerste winstpartij van het seizoen Hiermee werd de eindstand 7-3. Weer een prima overwinning voor Attaque. De gedeelde koppositie werd wel verloren aan Veldhoven, dat met grotere cijfers wist te winnen.

Attaque 2 heeft een bijzonder sterke seizoenstart beleefd. Tegen bodemploeg JCV 2 moest deze vorm leiden tot een ruime overwinning. Toch was het eerste punt voor de Vughtse tegenstander: Job van Galen had een stroeve start en kwam die niet meer te boven. Niels Braams bracht met een degelijke overwinning het eerste Rooise punt op het bord. Nick van Galen speelde vervolgens zijn tegenstander finaal van tafel. Het dubbelspel ging ook relatief eenvoudig de Rooise kant op. Niels leed daarna een zeldzame nederlaag, maar Job en Nick vingen het verliespunt goed op met duidelijke overwinningen. Deze lijn werd goed doorgetrokken door de Rooise mannen. Niels pakte het zesde Rooise punt met een 3-0 overwinning en Nick pakte het zevende punt eveneens zonder gameverlies. Job sloot de avond af met een knappe overtuigende winstpartij. Door de 8-2 overwinning staan de mannen nog steeds ruim bovenaan, al is het verschil met nummer twee TTCV geslonken van zeven tot zes punten.

Attaque 3 speelt het hele seizoen al verdienstelijk, maar heeft zichzelf nog niet kunnen belonen met een overwinning. Misschien dat het tegen tegenstander Valkenswaard 4 wel zou lukken. Ook hier ging het eerste punt naar de tegenstander: Robert kreeg geen vat op het spel van de tegenstander en ging kansloos onderuit. Rick Eisenburger en Cliff van Driel vingen het verliespunt goed op door allebei te winnen. Het dubbelspel ging wel weer Valkenswaardse kant op. Rick begon zich vervolgens te ontpoppen tot de man van de avond. Een felbevochten overwinning leverde weer een Rooise voorsprong op. Robert deed een duit in het zakje en maakte er 4-2 van. Cliff kon de voorsprong niet verder uitbouwen. Rick bleef daarna foutloos, waardoor Cliff de eerste overwinning van het seizoen kon bewerkstelligen. Dat deed hij met speels gemak. Robert eindigde de avond, maar kon geen zevende punt op het bord zetten. Toch leverde de avond een 6-4 overwinning op. Het team bezet momenteel een ietwat vertekende vierde plek, maar de verschillen zijn zo klein dat er nog niks te vertellen valt over het competitieverloop.