Afbeelding

Attaque 2 met ruime cijfers langs kampioensconcurrent

Sport Sport

Sint-Oedenrode - In de strijd om de koppositie in de vierde klasse poule F heeft Attaque 2 goede zaken gedaan. Nummer twee TTCV 5 werd met ruime cijfers aan de kant gezet.

Toen de poule-indelingen bekend werden wisten de Rooienaren al dat TTCV de grootste concurrent zou worden. Na twee wedstrijden hadden beide ploegen ook al een behoorlijke voorsprong opgebouwd. Het belang van deze ontmoeting was duidelijk: winnen en afstand nemen van de concurrent. Attaque 2 zou gedurende de avond slagen met vlag en wimpel. Nick van Galen bracht met een 3-0 overwinning het eerste punt op het bord. Niels Braams verloor weliswaar een game, maar won knap zijn eerste partij. Hetzelfde gold voor Job van Galen, die als underdog ook overtuigend met 3-0 won. Toen ook het dubbelspel de Rooise kant op ging en Nick zijn tweede partij won stond het halverwege totaal onverwacht 0-5 voor de Rooienaren. Het eerste Veghelse punt kwam er daarna toch. Job moest met het kleinst mogelijke verschil de partij aan zijn tegenstander later. Niels zorgde er daarna voor dat een overwinning zeker was. De vraag was hoeveel punten er behaald gingen worden. Het werden er acht: bij Job was het beste er de laatste wedstrijd af, maar Nick en Niels bleven foutloos. Eindstand: een enorm belangrijke 2-8 overwinning, waardoor de Rooienaren na drie wedstrijden al een gat van zeven punten naar de Veghelse nummer twee heeft.

Attaque 3 is aardig punten aan het sprokkelen in de vijfde klasse poule F. Toch staat het team voorlopig onderaan, en dus het moyenne wat omhoog. Tegenstander Maashorst 3 is een degelijke middenmoter. Een goed resultaat zou dus bemoedigend zijn. Toch kwamen de Rooienaren op een vroege achterstand: Iroy van Driel en Rick Eisenburger wisten niet te beginnen met winst. Bram Marinus deed dat wel, al was het nipt. Het dubbelspel ging verrassend de Rooise kant op. De rest van de avond ging het gelijk op. Toch kwam Maashorst met twee winstpartijen op 5-3, alleen Bram wist aan Rooise kant te winnen. Een nederlaag leek in de maak, nadat Iroy daarna met 2-0 achter kwam. Hij trok echter knap de wedstrijd alsnog naar zich toe. Rick mocht het eerste gelijkspel binnenhalen en deed dat met verve. Eindstand: 5-5. Het team is voor nu een plekje gestegen en ondanks dat het team onderin meedoet, is het verschil met de koploper nog miniem. Alles is dus nog mogelijk.