Rooise BMX-ers laten zich zien
Rooise BMX-ers laten zich zien

BMX wedstrijd in Venlo

Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 18 september werd in Venlo de achtste wedstrijd voor het Zuid Nederlands Kampioenschap gereden. In de 76 manches tellende wedstrijd werden de punten weer verdeeld.

Bas Verhagen en Kyro van Schijndel deden aan deze wedstrijd mee en beiden behaalden een prima resultaat met voor beide heren finale plaatsen in zowel de open klasse als de eigen klasse. In de open klasse reden ze beide in de leeftijdsklasse 12/13 jaar, in hun eigen klasse komen ze uit bij de Boys 13 jaar.

Bas Verhagen reed erg sterk, in de open klasse won hij alle 3 zijn manches en met een tweede plaats in de halve finale plaatste hij zich voor de finale waarin hij achtste werd. In zijn eigen klasse werd hij één keer tweede en won 2 van de 3 manches. In de halve finale kwam hij als derde over de streep waarmee hij zich plaatste voor de A finale. Hierin werd hij vierde.

Kyro van Schijndel reed in de open klasse een 2-3-2 in de manches en met een derde plaats in de halve finale mocht ook hij van start gaan in de finale, hierbij werd hij zevende. In zijn eigen klasse werd hij 3-3-2 in de manches en met een derde plaats in de halve finale mocht ook hij zich rekenen tot de A-finalisten, hij werd hierbij achtste.

De volgende wedstrijd is een TC en deze wordt eveneens in Venlo gereden op zondag 25 september.