Rooise BMX-ers laten zich zien
Rooise BMX-ers laten zich zien

Lastige omstandigheden voor BMX'ers

Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 27 maart werd in Erp de allereerste TC-wedstrijd van 2016 gereden. Het was tevens een C1 wedstrijd. Dat betekent dat het een internationale TC was. Er mochten dus ook deelnemers van buiten Nederland aan deelnemen en die waren er. Voornamelijk veel Letten, Duitsers en Belgen.

Het had 's morgens flink geregend dus de baan was nat en zwaar. Daarbij waaide het behoorlijk. De Junior en Elite rijders konden dus ook niet over de prosectie heen omdat het door de harde wind te gevaarlijk was om deze te springen. Gelukkig werden de omstandigheden tegen het einde van de ochtend beter en kwam er af en toe zelfs nog een zonnetje tevoorschijn.

Jelle van Delft reed zijn allereerste TC wedstrijd, hij kwam uit bij de Boys 15 jaar en werd in de manches 7-6-5. Kyro van Schijndel, Boys 13 jaar, maakte in de eerste manche een foutje waarbij hij een spiertje in zijn rechterarm verrekte en had daar de rest van de dag behoorlijk last van. Hij werd desondanks in de manches 3x 3e. Ook in de kwartfinale werd hij 3e. In de halve finale verprutste hij helaas zijn start waardoor er niet meer in zat dan een 7e plaats. Koen v/d Wijst rijdt bij de Junior Men. Hij werd in de eerste manche 4e, de tweede en de derde manche schreef hij op zijn naam. Bij de halve finale kwam hij als 2e over de streep.
In de finale had hij kopstart, maar werd in de eerste bocht door een Let lomp weggezet naar plaats 6. Koen herpakte zich snel en reed in bocht 2 naar een derde plaats en die gaf hij niet meer af. Hij werd heel knap derde. De volgende wedstrijd is de eerste EK wedstrijd in Zolder (BE) in het weekend van 2-3 april.