Afbeelding

NJBB Winteravondcompetitie Cloeck en Moedigh

Sport

Sint-Oedenrode - Team 1 wist uit tegen Oisterwijk 1 nipt de overwinning naar zich toe te trekken. Voor men aan de laatste speelronde begon was de tussenstand nog 3-3 en was nog alles open.

Door overwinningen in de laatste speelronde van de triplets Marco/Igor/Joris en Gerrie/Wim/André kwam het uiteindelijk nog goed (4-5). Een belangrijke overwinning omdat het team hiermee de eindoverwinning in de hoofdklasse met nog 1 te spelen wedstrijd wist veilig te stellen. Team 2 wist in de hoofdklasse thuis eveneens te winnen en wel van Tilburg 1 (5-4). Het team heeft hiermee weer aansluiting met de onderste teams in de hoofdklasse. Team 3 ging in de 1e klasse nipt onderuit in haar uitwedstrijd tegen Tilburg 3 (5-4), nadat de tussenstand eveneens 3-3 was. Dit lag niet aan het triplet Toon Bergen/Maria van Berkel/Tiny vd Donk die 3 van de 4 partijen op hun naam schreven. Team 4 boekte thuis tegen Oisterwijk 4 in de hoofdklasse een belangrijke overwinning (6-3) en houdt daarmee zicht op de eindoverwinning in de 2e klasse. Het triplet Karel Kreijveld/Nelly Hendriks/Toos Hazenberg boekte hiervan 3 winstpartijen.

Clubkampioenschap tripletten 2016
De strijd om het clubkampioenschap tripletten 2016 is los gebarsten. 19 tripletten dingen mee naar de titel. In poule A wisten de tripletten Frenk van Mierlo/Rob van Berkel/Jos van Eck (2 +21), Hennie van Eck/Jan vd Loo/Ria vd Loo (2 +13) en Mariet Verschuijten/Jan van Thienen/Wil Passier (2 +11) en in poule B de tripletten Toon Bergen/Karel Kreijveld/Huub van Abeelen (2 +13) en Mien vd Velden/Lineke den Boer/Ad Ketelaars (2 +9) de eerste kleine verschillen te boeken met de rest van het deelnemersveld.