Tim Heijmans
Tim Heijmans

Tim Heijmans beleeft succesvolle zomer

Sport

In navolging van zijn toernooizege in Roermond heeft tennisser Tim Heijmans wederom een jeugdranglijsttoernooi gewonnen.

Eind juli en begin augustus stonden er twee toernooien bij ELTV in Eindhoven op het programma. Bij de club – met veel historie op het gebied van prestatietennis – werden een open jeugdtoernooi en een jeugdranglijsttoernooi afgewerkt. In het eerste toernooi wist Heijmans al overtuigend te winnen in de rubriek t/m 16 jaar. Alleen in zijn poulewedstrijd tegen Joost Wolvius moest hij toen een set afstaan. Deze toernooizege was een goede voorbereiding voor het sterker bezette jeugdranglijsttoernooi dat – na een week rust – begin augustus van start ging.
Door zijn huidige positie op de nationale ranglijst t/m 14 jaar (85e) was toelating tot dit toernooi geen probleem. Tim was zelfs als eerste geplaatst en dus bestempeld als de uitgelezen titelfavoriet. Op weg naar de finale liet Heijmans zijn spierballen zien en verloor hij slechts één game in twee partijen. In de finale was de als tweede geplaatste Luuk Verdonk zijn opponent. Verdonk is een ervaren speler in jeugdranglijsttoernooien en momenteel de nummer 94 van Nederland. Dit beloofde dus een mooie krachtmeting te worden en een spannend duel.
De eerste set werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen door Heijmans: 6-1. In de tweede set lag het dichter bij elkaar. Ondanks door het beter geworden spel van Verdonk en de toegeslagen vermoeidheid bij de Rooienaar, wist hij toch ook de tweede set naar zich toe te trekken: 7-5.
Komend seizoen zal blijken of Tim de volgende stap ook kan maken. Zo zou plaatsing voor het NK een mooie mijlpaal kunnen worden. Ook zal hij door zijn behoorlijke ranking wellicht kunnen worden toegelaten tot nog hoger geklasseerde ranglijsttoernooien. De tot op zijn bot gemotiveerde Heijmans gaat er in ieder geval weer alles aan doen om opnieuw een mooi tennisjaar te beleven.