Zelfs de jongste Rooienaartjes doen mee.
Zelfs de jongste Rooienaartjes doen mee. Foto: JMM(Hans) van den Wijngaard

Rooienaren geven gul aan de Voedselbank

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode – Vlak voor Kerstmis geven de Rooienaren gul voor de Voedselbank. Net als elk jaar stonden de leden van de Serviceclub Rooi ook afgelopen zaterdag bij de Rooise supermarkten om winkelend publiek te vragen iets aan de Voedselbank te schenken.

Bijna elke Rooienaar die zaterdag bij één van de vijf Rooise supermarkten boodschappen deed, kocht gelijk een langer houdbaar product omdat meteen bij de vrijwilligers van de Serviceclub weer in te leveren. De vrijwilligers verzamelden alles netjes in kratten en bedankten de gulle gevers namens de cliënten van de voedselbank voor hun bijdrage. “De opbrengst van de dag waren tweehonderdenvijf gevulde kratten en dat is volgens bronnen bij de voedselbank meer dan in andere kernen, die ook aan de voedselbank deelnemen”, laat voorzitter Theo Maas van de Serviceclub weten.

“We doen dit misschien al wel tien jaar als Serviceclub”, antwoordt Albert van Kessel. Hij staat samen met Piet Moerkens van de vrijwilligerscentrale van Welzijn De Meierij bij Albert Heijn op de Markt. “Onze club bestaat uit vijfentwintig leden en we staan deze zaterdag in twee ploegen bij alle Rooise supermarkten. Daarnaast rijden nog een aantal van onze leden met een busje rond om volle kratten op te halen en weer lege terug te brengen. Bij de Odaschool worden de spullen door andere mensen van de Serviceclub Rooi gesorteerd en gaan dan naar de voedselbank. Op die manier hebben ook die mensen die het niet zo breed hebben, even wat minder zorgen tijdens de feestdagen. Dat geeft toch een goed gevoel.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Zo'n honderd kilo pepernoten van Albert Heijn
Albert van Kessel (l) en Piet Moerkens stonden bij de Albert Heijn
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding