Vier verenigingen konden samen rekenen op 1600 euro van Buurtschap Oud Rijsingen
Vier verenigingen konden samen rekenen op 1600 euro van Buurtschap Oud Rijsingen Foto: Hans van den Wijngaard

Rijsingen deelt Royaal uit aan goede doelen

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Steeds meer Rooienaren weten de oudpapierbrenglocatie van het Buurtschap Rijsingen te vinden. Daarmee dragen zij niet alleen bij aan het milieu, want elke kilo oud papier die niet in de grijze kliko verdwijnt, kan worden hergebruikt voor nieuw papier. Maar net zo belangrijk is dat het Buurtschap Rijsingen een deel van de opbrengst weer uitkeert aan goede doelen. Zaterdagmiddag werden vier Rooise initiatieven en/of verenigingen met een gulle bijdrage verblijd.

“Het Buurtschap Rijsingen is de enige papierinzamelaar van Meierijstad die een deel van de opbrengsten teruggeeft aan de gemeenschap. Maar we zijn ook zo eerlijk om te zeggen dat ‘wie niet goed voor zichzelf zorgt, ook niet voor een ander kan zorgen’. Met ons hoeven jullie dan ook geen medelijden te hebben”, vertelde voorzitter Piet Klaasen de vertegenwoordigers van de vier verenigingen die samen zestienhonderd euro delen uit de opbrengsten van het oud papier dat bij het Buurtschap wordt ingeleverd.

Er waren twee cheques van elk driehonderd euro, één daarvan is uitgereikt aan Helmy Steenbakkers, van ‘Stichting Eigen Sleutel’, een ouderinitiatief voor jongvolwassenen met autisme. Op het nieuwe Kapittelhof krijgt deze groep een thuis. De tweede cheque werd door Netty van der Heijden van ‘Gitaarvereniging Ancora’ uit Olland in ontvangst genomen. De Ollandse muzikanten gebruiken de bijdrage uit Rijsingen om de aanwas van jonge leden te stimuleren.

Daarnaast had Piet Klaasen nog twee cheques van elk vijfhonderd euro. Eén daarvan was voor de ‘Stichting met je hart voor Rooi’, die daarmee een zomeractiviteit voor Rooise ouderen gaat organiseren. Wil van Weert nam deze cheque in ontvangst. De laatste vijfhonderd euro was voor de EHBO-vereniging Sint-Oedenrode en Wil van Vught mocht de cheque in ontvangst nemen. De bijdrage uit Rijsingen wordt ingezet voor een wagen om tijdens de vele Rooise evenementen, als dat nodig is, nog beter hulp te kunnen verlenen.

Stichting Eigen Sleutel kreeg 300 euro
Stichting Eigen Sleutel kreeg 300 euro
Gitaarvereniging Ancora kreeg 300 euro
Piet Klaasen, voorzitter van het Buurtschap Rijsingen
‘Stichting met je hart voor Rooi’ kreeg 500 euro
‘Stichting met je hart voor Rooi’ kreeg 500 euro
‘EHBO-vereniging Sint-Oedenrode’ kreeg 500 euro
‘EHBO-vereniging Sint-Oedenrode’ kreeg 500 euro