Dit was een van de vele gevulde kratten.
Dit was een van de vele gevulde kratten. Foto: Jos van Nunen 2022

Service Club Rooi: “Rooi bedankt”

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode - Voor het tiende jaar op rij is op zaterdag 17 december de inzameling voor de Voedselbank gehouden door de Service Club van Sint-Oedenrode. Het was hartverwarmend om te zien hoe deze actie in Rooi wordt gewaardeerd door de inwoners.

“Dat we echt van een jaarlijkse traditie kunnen spreken blijkt uit de hartelijke reacties en aanmoedigingen die we veelvuldig ontvingen. De Rooienaren hebben duidelijk hun hart op de juiste plek, niet alleen werd weer door bijna iedereen extra ingekocht. Maar men kwam soms van huis uit al aan met extra producten voor de Voedselbank, of we kregen soms zelfs volle winkelkarren”, laat een woordvoerder van de Service Club weten.

En dan te bedenken dat 2022 voor iedereen een moeilijk jaar is met de hoge inflatie, de erg dure energierekeningen en de naweeën van de coronapandemie. “We zijn erg blij dat we afgelopen zaterdag maar liefst 230 kratten vol met boodschappen hebben ingezameld. Daarnaast kregen we van voetbalclub Rhode vier kratten met kerstgebak. En we bedanken ook Magda van de Hollandse Gebakkraam, ook dit jaar ondersteunen ze onze actie met gratis oliebollen voor de klanten van de Voedselbank. Op deze wijze kunnen de klanten van de Voedselbank van een beetje luxe genieten tijdens de kerstdagen.”

Ab Gillhaus, de voorzitter van de Voedselbank sprak zijn waardering uit voor deze actie van Service Club Rooi en de gulle Rooise bevolking. “Enorm bedankt hiervoor, we kunnen de spullen heel goed gebruiken en zijn enorm trots en blij dat jullie dit voor ons en onze klanten hebben willen doen. Ook veel dank aan de supermarkt managers en natuurlijk hun klanten die op deze manier hebben uitgepakt”, vertelt de voorzitter. Service Club Rooi zamelt geld in via diverse activiteiten ten behoeve van Rooise goede doelen en de Rooise gemeenschap. Voor aanvragen voor een bijdrage aan een goed doel kunt u mailen naar serviceclubrooi@gmail.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding