Vrijwilligers laden de truck in.
Vrijwilligers laden de truck in.

Opbrengst Serviceclub wordt nu naar Oekraïne gebracht

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode - Serviceclub Sint-Oedenrode hield aan het begin van dit jaar een zeer geslaagde inzamelingsactie voor Oekraïne. Het zamelde niet alleen levensmiddelen en andere nuttige producten in, maar het haalde ook geld binnen. Voor zo’n tienduizend euro is aan medisch materiaal gekocht en dat is vrijdagmorgen vetrokken naar Oekraïne.

Dat gaat dan weer door de hulp van Stichting Meierijstad Helpt Oost-Europa. Zij hebben ervaring met het leveren van spullen aan Oekraïne. Al ruim voor de oorlog begon, toog de stichting naar het Oost-Europese land om hulp te bieden. Nu is alles ineens heel actueel en meer urgent geworden en ondanks alle moeilijkheden gaat de hulp gewoon door.

Vrijdagmorgen werd een vrachtwagen uitgezwaaid die was geladen met allerlei medische spullen zoals brancards, tourniquets en heel veel andere benodigdheden. Ze brengen de spullen tot 200 km het land in. Daarna worden ze overgeladen en direct aan het front ingezet. “Het is daar heel hard nodig. We zijn blij dat we op deze manier kunnen helpen en heel blij met de giften van Serviceclub Sint-Oedenrode’, zegt voorzitter van Stichting Meierijstad Helpt, Frans van den Nieuwenhuijzen.

Afbeelding
Afbeelding