Ook deze kinderen werden blij gemaakt.
Ook deze kinderen werden blij gemaakt.

Pietenhuis overspoeld met dankbare kinderen

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode – De Sint en zijn Pieten keken de ogen uit, deze maandagmiddag in het Rooise Pietenhuis aan de Borchmolendijk. Zelden zagen ze kinderen zo blij worden van een handvol pepernoten of een mooi cadeau uit de zak. Het Pietenhuis werd overspoeld met dankbare kinderen die stuk voor stuk waren uitgenodigd door Stichting Ieder Roois Kind een Sint.

Kartrekkers van die stichting zijn Rooienaren Marieke van Boxtel en Pieter de Kort. Zij zorgen er ieder jaar voor dat vele tientallen kinderen cadeaus krijgen die normaal niet zeker zijn van een Sinterklaaspresentje. Omdat ouders niet gewoon zijn met het culturele Nederlandse feest, of omdat ouders of verzorgers het gewoonweg niet kunnen betalen.

Deze ronde kwamen er ruim honderd kinderen voor in aanmerking, verspreidt over zo’n vijftig gezinnen. Ieder Roois Kind een Sint kan nieuwe cadeaus kopen door donaties van bedrijven en particulieren. Marieke en Pieter zijn erg dankbaar voor alle giften die de stichting dit jaar heeft mogen ontvangen. Wil jij ook een bijdrage leveren? Je mag het bedrag overmaken t.a.v. Ieder Roois kind een Sint op NL26RABO0342253417

Afbeelding
Afbeelding