Piet Saris is blij met het verwenpakket dat hij van wethouder Rik Compagne krijgt.
Piet Saris is blij met het verwenpakket dat hij van wethouder Rik Compagne krijgt. Foto: Jeroen van de Sande

Verwenpakket voor alle mantelzorgers

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode – “In heel Meierijstad hebben we 2300 mantelzorgers geregistreerd staan”, vertelt Maren Brakke namens Welzijn de Meierij. Deze week deelt de welzijnsorganisatie hopelijk even zoveel verwenpakketten uit aan al die mensen. Woensdagmiddag hielp wethouder Compagne een handje mee in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode.

Daar stonden heel veel pakketten klaar. Samengesteld met input van winkeliers en bedrijven uit Meierijstad. Het was een hele klus om ze in te pakken, maar dat heeft Welzijn de Meierij er wel voor over. Maren: “Voor corona hielden we ieder jaar een high-tea. Nu doen we het op deze manier en het animo is groter. De mantelzorgers registreren zich via een website en komen dan hiervoor in aanmerking. Het is een hart onder de riem voor alle mantelzorgers, omdat ze zo’n goed werk verrichten.”

Compagne kan zich helemaal vinden in de actie. Hij deelt de pakketten met veel respect uit. “De aandacht voor deze mensen is heel belangrijk. Voor hen zelf is het vaak heel vanzelfsprekend. Sommige mantelzorgers beseffen niet eens dat ze het zijn. Toch is het niet vanzelfsprekend en daarom is dit op touw gezet.” In Sint-Oedenrode staan 550 mantelzorgers geregistreerd. Zij krijgen allemaal de kans om deze dagen een verwenpakket aan te nemen.

Afbeelding
Afbeelding