Per 1 augustus moeten ze hier vertrekken.
Per 1 augustus moeten ze hier vertrekken. Foto: Imke van Hastenberg

Nieuwe tijdelijke locatie voor Thuis in Rooi

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Het is al even bekend dat burgerinitiatief Thuis in Rooi op zoek moest naar een nieuwe locatie. Vandaag maakt de gemeente bekend dat de organisatie zich tijdelijk mag vestigen in het voormalige café ’t Kerkpleintje aan de Heuvel in Sint-Oedenrode.

Thuis in Rooi is nu via VOLOP tijdelijk gehuisvest in het oude Rabobankgebouw aan de Markt in Sint-Oedenrode. Deze tijdelijke locatie moet het per 1 augustus verlaten. De gemeente heeft samen met de initiatiefneemsters gekeken of zij hun activiteiten kunnen voortzetten in nabijheid van het centrum. Dit heeft niet op deze korte termijn tot een structurele passende oplossing geleid. Vandaar dat er gekeken is naar een tijdelijk alternatief. Hiervoor is het voormalige café op Heuvel 8 in het centrum van Sint Oedenrode gevonden. Deze locatie voldoet aan de wensen van de initiatiefneemsters van Thuis in Rooi en zorgt voor het behoud van deze mooie voorziening voor de inwoners van Sint Oedenrode. In overleg met de initiatiefneemsters zal worden gekeken naar structurele mogelijkheden in nabijheid van het centrum.

Rik Compagne, wethouder Zorg: “We zien dat er mooie dingen gebeuren in het centrum van Sint-Oedenrode. Het is van belang voor onze inwoners dat er laagdrempelige voorzieningen in nabijheid zijn. Met deze oplossing kan Thuis in Rooi haar rol blijven vervullen.”

Besluit
Het college heeft daarom op 19 juli besloten om Thuis in Rooi incidenteel te ondersteunen, zodat zij hun activiteiten voor in ieder geval van 1 jaar op Heuvel 8 kunnen voortzetten. Ook bestaat de mogelijkheid om dit in overleg met 1 jaar te verlengen. Deze periode geeft ook de ruimte aan de initiatiefneemsters om met de gemeente te zoeken naar een structurele locatie om Thuis in Rooi in te huisvesten.