Jan Doreleijers speelt het spelletje Honderden.
Jan Doreleijers speelt het spelletje Honderden. Foto:

Tijd voor Krijt en Thuis in Rooi, een ideale match

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten. Laat dat concept nou precies passen bij Thuis in Rooi, het ontmoetingscentrum aan de Markt in Sint-Oedenrode. Vorige week woensdag streek het concept voor het eerst neer. Direct kwamen ze keus – en krijtjes - tekort.

De Nederlandse biljartbond heeft een rol gespeeld in de ontwikkeling van Tijd voor Krijt. Het wil met deze aanpak de biljartsport populairder maken. In Sint-Oedenrode is dat eigenlijk al gelukt na één sessie, want in twee ruimtes waren meer dan tien mensen aan het spelen. Thuis in Rooi heeft een vast biljart en de komende weken komt daar een mobiel biljart bij. Daarnaast stapt ook iedere keer een vaste begeleider binnen namens het concept: Marcel Koolen uit Schijndel. Hij geeft biljarttips aan de ouderen en maakt graag een praatje met ze.

Deze eerste woensdag trof hij direct een dorpsgenoot in Jan Doreleijers. Hij zag een oproep in DeMooRooiKrant en wist het meteen: ik ga eens kijken. “Ik ben vorig jaar mijn vrouw verloren en heb daarom veel tijd over. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Hier ken ik niemand, maar daar geef ik niks om.” Of Jan mee blijft doen aan Tijd voor Krijt weet hij nog niet. “Ik vind het nu al wel gezellig, maar ik zie wel of ik alle weken terugkom.” Iedere woensdag, tien weken lang, vindt Tijd voor Krijt plaats van 13.00 tot 15.00 uur. Aanmelden hiervoor hoeft niet.


Afbeelding
Afbeelding