Het hart begint zich al aardig te vullen.
Het hart begint zich al aardig te vullen.

Speelgoedbank bij Thuis in Rooi

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Het wordt geen speel-o-theek, geen kringloopwinkel, geen Intertoys, maar een plek waar ook kinderen met weinig geld terecht kunnen voor spelletjes en speelgoed. De zussen Annemiek en Pieternel willen in de (t)Huiskamer van Rooi een speelgoedwinkeltje maken waar Rooise kinderen in de basisschoolleeftijd met speciale muntjes een cadeautje kunnen kopen.

Welk doel willen jullie bereiken?
Ieder kind heeft recht op af en toe een cadeautje. Zomaar of als beloning voor een goed rapport, voor een jarige of voor een ziek kind. Dat moet kunnen, ook al hebben de ouders maar een kleine beurs.

Hoe gaan jullie dat doen?
We gaan muntjes verspreiden via voedselbanken, basisscholen, huisartsen en andere instellingen die contacten hebben met arme gezinnen. Met deze muntjes kunnen de kinderen speelgoed uitkiezen in het winkeltje.

Hoe komen jullie aan speelgoed?
Kinderen kunnen goed en héél speelgoed, als ze ermee uitgespeeld zijn, komen brengen naar de speelgoedbank. In ruil hiervoor krijgen ze ook muntjes en die kunnen ze weer gebruiken om iets anders te kiezen in de winkel.
Daarnaast zorgen giften, zoals uit de opbrengst van de ‘Klompend Hart Actie’ van de Kiwanis, dat we ook nieuw speelgoed aan kunnen schaffen.


Afbeelding