Afbeelding

Rugzakken vol met speelgoed voor vluchtelingenkinderen

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode – De kinderen uit Rooi zitten thuis en kunnen zich vermaken met allerlei speelgoed, televisie of een tablet. De vluchtelingenkinderen op het Griekse eiland Lesbos daarentegen zitten dag in en uit in een propvolle tent in zeer slechte omstandhigheden. Stichting Because We Carry zette een actie op. Lieke van Casteren, Leanne Kanters en Nienke van Geesbergen uit Sint-Oedenrode verzamelen rugzakjes met speelgoed.

Because We Carry https://www.becausewecarry.org/ deelde op social media een bericht waaronder mensen zich aan konden melden als inzamelpunt voor rugzakjes met inhoud. “We zijn nu alles aan het inpakken. Met z’n drieën hebben we al meer dan 220 rugzakjes ingezameld. We hebben zelfs meer dan 1100 euro gesponsord gekregen en we krijgen nog steeds veel binnen”, vertelt Lieke. Het geld wat ze ophalen wordt gebruikt voor het transport. Alle rugzakken gaan in vuilniszakken. Deze worden in het kamp weer gebruikt om afval in te doen.

Waarom ze er mee begonnen zijn? Als moeder zijnde worden ze geraakt door de berichten die uit Lesbos komen. Lieke: “Doordat deze actie zo concreet is, vinden wij het ook fijn om bezig te zijn - dat je iets kunt doen in plaats van alleen aanhoren hoe verschrikkelijk het daar nu is.” Ze vinden het mooi dat ze zoveel positieve reacties krijgen en er zoveel mensen zijn die iets inleveren.

Klik hier om te lezen hoe ook jij kunt helpen!! >>>>

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding