Op de foto Theo Maas (r) van de Serviceclub Rooi met de handschoenen die bestemd zijn voor Bernhoven.
Op de foto Theo Maas (r) van de Serviceclub Rooi met de handschoenen die bestemd zijn voor Bernhoven. foto: Jos Teulings

75.000 Handschoenen voor zorg in Rooi en regio

Gezondheid Gezondheid

Sint-Oedenrode – In deze coronatijden zijn we dankbaar voor de zorg die wij krijgen. Of het nu de huisartsen zijn, de thuiszorg of de ziekenhuizen, gezamenlijk zorgen ze voor onze zieken en de kwetsbare mensen in onze samenleving. Daarbij lopen ze zelf ook risico als ze zich onvoldoende kunnen beschermen. Daarom zijn persoonlijke beschermingsmiddelen letterlijk van levensbelang.

Omdat dit probleem wereldwijd speelt is de beschikbaarheid van bijvoorbeeld handschoenen soms (tijdelijk) een probleem. Serviceclub Rooi (SCR) kwam via haar relaties in contact met een ondernemer in het Limburgse die beschikte over een partij van 75.000 handschoenen waar hij een goede bestemming voor zocht. Die heeft SCR gevonden door deze beschikbaar te stellen aan de zorgprofessionals waar Rooi afhankelijk van is. De handschoenen zijn verdeeld over ziekenhuis Bernhoven, de huisartsen van Rooi en diverse thuiszorgorganisaties.
Dat deze handschoenen welkom zijn en goed terecht komen blijkt wel uit de reactie van Jan van ’t Hof van Stichting Alertzorg en Welzijn. “Erg fijn dat uw organisatie aan ons heeft gedacht en namens onze medewerksters en cliënten willen wij u hartelijk danken voor uw ondersteuning, U weet niet hoe fijn het is om vanuit maatschappij dit soort waardering te ontvangen”.

Afbeelding