Afbeelding

Club HUG brengt mensen te samen in coronacrisis

Zorg en Welzijn Coronavirus

Sint-Oedenrode - Club HUG is niet alleen een kledingmerk, maar ook een platform dat mensen bij elkaar wil brengen en meer offline contact wil stimuleren. Een van de drijvende krachten is voormalig Rooienaar Joep ten Hove, bekend van o.a. The Bucket Boys en YouTube.

Tijdens de coronacrisis is het geven van knuffels niet verstandig, dus hebben zij een ander initiatief. Zij kwamen met het buddy-systeem. Je stelt jezelf voor in een brief; wat doe je voor de kost, waar kom je vandaan, hoe heeft corona jouw leven veranderd. Aan het einde van de brief laat je je telefoonnummer achter met een bericht dat je het je leuk lijkt om contact te houden. Je kan zelf bepalen hoe en hoe vaak je afspreekt. De bedoeling is dat je in ieder geval contact houdt tot het bezoekverbod voor ouderen is opgeheven.
Op clubhug.me/buddy kun je jezelf inschrijven en meer informatie vinden. Club HUG werkt samen met ouderenorganisaties. Alle brieven worden - vergezeld met een bosje bloemen - worden bezorgd bij mensen die behoefte hebben aan wat extra aandacht.
Ze werken samen met ouderenorganisaties en zullen alle brieven, vergezeld van een bosje bloemen bezorgen bij mensen die behoefte hebben aan wat extra aandacht.