Afbeelding
Foto: 112nieuwsonline.nl

Aantal besmettingen Meierijstad blijft flink stijgen

Gezondheid Coronavirus

Meierijstad – Gisteren stond de teller nog op 168 officiële besmettingen in Meierijstad. Dat is in een dag rap opgelopen naar 195. De regionale ziekenhuizen voorspelden dat de piek dit weekend zou komen.

De problemen stapelen zich op. Landelijk kwamen er 112 doden bij in het afgelopen etmaal. Nog een grote zorg is het naderende tekort aan IC-plekken. In totaal zijn er in het hele land 925 IC-bedden, maar nu al liggen er 761 zieken op die afdeling. Over enkele dagen wordt naar verwachting het maximum bereikt, terwijl vanaf 1 april pas een opschaling gereed is naar 1037.
Het dodental in Nederland staat nu op 546. In de afgelopen 24 uur zijn er 112 geregistreerde doden bij gekomen. Ook Sint-Oedenrode is zwaar getroffen. Er zijn al minimaal vijf (maar waarschijnlijk meer) Rooienaren overleden aan het virus.

Het aantal nieuw opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten, meldt het RIVM. "Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken."