Annick (l), Gitta (r)
Annick (l), Gitta (r)

Ze doen alles wat binnen hun vermogen ligt

Human Interest Coronavirus

Sint-Oedenrode / Sittard-Geleen – Annick van Nunen is de dochter van Jos en Tineke van Nunen uit Sint-Oedenrode. Ze werkt in het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen. Normaal gesproken als maag-, darm-, leverarts, maar plotseling moest ze haar witte jas inruilen voor een beschermend pak, bril en mondkapje. Ineens stond ze aan de frontlinie om het coronavirus te bestrijden.

Hier staat Annick op de foto met collega Gitta. Zij is internist in opleiding. Tot twee weken geleden hadden ze geen idee dat ze zich nu met hele andere zaken bezig zouden houden dan met maag-, darm-, leverziekten of interne geneeskunde. Dat geldt voor alle specialisten, arts-assistenten en verpleegkundigen die nu buiten hun comfortzone moeten werken. Beide artsen op de foto zijn momenteel, net als de andere zorgmedewerkers, namelijk tegen wil en dank strijders tegen covid-19 (ofwel het coronavirus).
De beschermingsmiddelen beschermen Annick, Gitta en hun medestrijders weliswaar tegen het virus, maar niet tegen de emoties die hen bij het behandelen van de (vaak ernstig) zieke patiënten parten speelt. De impact op de medewerkers is enorm en voor een buitenstaander niet te bevatten. Annick, Gitta en hun collega’s doen alles wat binnen hun vermogen ligt om het de patiënten zo aangenaam mogelijk te maken maar dat is het enige dat ze kunnen doen. Op dit moment is er namelijk geen effectieve behandeling of medicijn voorhanden. Patiënten die op de Intensive Care belanden, worden beademd, maar hun lichaam moet zelf aan de slag om er bovenop te komen. Helaas overlijden er ook patiënten en dat hakt erin, want de medewerkers worden opgeleid om mensen te genezen in plaats van machteloos toe te zien. Daarom nogmaals namens Annick, Gitta en hun collega's een dringend verzoek: HOU JE AAN DE RICHTLIJNEN VAN HET RIVM! Je redt er levens mee!”

#blijfthuis
#anderhalvemeterafstand
#socialdistance
#denknietaanjezelf
#ookjijkuntanderenbesmetten
#zetjesocialelevenstop
#hartvoordezorg
#samensterk